Boekenplank:
Kies

Boeken van Lauren Kelly


Overzicht

  • Het bloedmasker - Blood mask
  • Het gestolen hart - The stolen heart
  • Neem me, neem me mee - Take me, take me with you

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet bloedmasker
De omstreden galeriehoudster Drewe Hildebrand verdwijnt spoorloos van haar landgoed. Het lijkt erop dat zij en haar jonge nichtje Marta ontvoerd zijn. Kort voor de verdwijning werd er een provocerende tentoonstelling van een 'bio-art'-kunstenaar geopend, waarbij protesterende christenen het belangrijkste werk, een bloedmasker naar het gezicht van Drewe, vernielden. Marta wordt vlakbij in een bos gevonden, helemaal gedrogeerd. Zij is de enige getuige, maar is te getraumatiseerd om de ontvoerders te kunnen beschrijven. Als ze langzaam herstelt van de aanslag op haar fysieke en geestelijke gestel, komen flarden herinneringen weer bovendrijven.
Schrijver: Lauren Kelly
Oorspronkelijke titel: Blood mask
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044510133
Uitgever: De Geus
Het gestolen hart
Merilee Graf keert vanuit New York terug naar haar geboorteplaats om haar stervende vader, een succesvolle ondernemer, bij te staan. Eenmaal terug wordt ze geconfronteerd met een verdrongen traumatische gebeurtenis uit haar jeugd. Zestien jaar geleden verdween Merilees tienjarige vriendinnetje Lilac van de ene dag op de andere. Het hoe en waarom is nooit duidelijk geworden. Er zou sprake zijn geweest van kidnapping, seksueel misbruik en moord. In het hoofd van Merilee overheerste destijds één gedachte: ik ben als volgende aan de beurt. Nu ze terug is in het stadje begint langzaam tot haar door te dringen wat er indertijd werkelijk met Lilac is gebeurd en weet ze zich eindelijk te bevrijden van haar demonen.
Schrijver: Lauren Kelly
Oorspronkelijke titel: The stolen heart
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-445-0784-3
Uitgever: De Geus
Neem me, neem me mee
In haar jeugd heeft Lara een botsing tussen een auto en een trein overleefd. Lange tijd heeft ze haar moeder ervan verdacht de botsing bewust te hebben veroorzaakt. De gebeurtenis heeft Lara voor het leven getekend. Ze is nu een wat eenzame, jonge studente. Haar ontmoeting met de mysterieuze Zedrick Dewe en de relatie die daaruit ontstaat, dwingt Lara haar eigen verleden en het gezin waaruit ze is voortgekomen te onderzoeken. En de ware achtergrond van het auto-ongeluk te achterhalen.
Schrijver: Lauren Kelly
Oorspronkelijke titel: Take me, take me with you
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-445-0730-3
Uitgever: De Geus