Boekenplank:
Kies

Boeken van Suzanne Kelman

Meer over Suzanne Kelman

Genres: Historisch, Oorlog, Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Suzanne Kelman


Overzicht

  • De onmogelijke keuze - A view across the rooftops
  • In de schaduw van de wilg - Garden of secrets

Dubbel uitgegeven titels

  • Tot ik je weer zie - zie In de schaduw van de wilg
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe onmogelijke keuze

Amsterdam, 1941. Professor Josef doet alles om de Joodse student Michael en zijn liefde Elke weer bij elkaar te brengen. Zelfs als dat zijn eigen leven in gevaar brengt...

Amsterdam, 1941. Terwijl de nazi's zijn geliefde stad bezetten, voelt professor Josef Held zich hulpeloos en staat hij voor een onmogelijke keuze. Als hij ontdekt dat zijn voormalige leerling Michael Blum probeert te ontsnappen aan de Gestapo, biedt hij Michael een schuilplaats aan op zijn zolder.

In de stille duisternis van de geheime kamer praat Michael over zijn mooie, onverschrokken vriendin Elke. Michael houdt vol dat zelfs de nazi's niet tussen hen in zullen komen. Maar Elke is een niet-Joods Nederlands meisje en hun relatie is ten strengste verboden.

Josef is woedend op de regels van de wrede Duitse soldaten en herinnert zich zijn eigen liefdesverdriet. Wanhopig probeert hij om de liefde van Michael en Elke een kans te geven. Maar dan slaat het noodlot toe.

Schrijver: Suzanne Kelman
Oorspronkelijke titel: A view across the rooftops
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021036861
Ebook: 9789021036878
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
In de schaduw van de wilg

Engeland, 1940: ‘Ik beloof dat we elkaar weer zullen vinden,’ zei ze, ‘hier, in onze geheime tuin.’

Maar buiten de tuinmuren woedde een oorlog, en het was slechts een kwestie van tijd voordat ze alles zouden moeten riskeren voor hun liefde...

Heden, Engeland: Laura verhuist naar Norfolk om een prachtige tuin op het terrein van een Engels landhuis te herstellen, maar wanneer ze een doos vindt beseft ze dat de tuin geheimen heeft. Ze raakt gefascineerd door de inhoud: een sleutel en een cryptische aantekening.

Laura beseft het nog niet, maar in haar hand geklemd heeft ze het eerste fragment van een oorlogsgeheim dat zich over heel Europa uitstrekte en tot nu toe verborgen is gebleven. En van een liefdesverhaal waarvoor twee mensen het ultieme offer brachten en dat Laura's eigen leven voor altijd zal veranderen.

Noot BBS: Zowel op de voorkant als de achterkant van het boek staat dat de eerste episode plaatsvindt in Rusland. Dit is onjuist en moet Engeland zijn (waarschijnlijk de reden dat het boek zo snel onder een andere titel is heruitgegeven).

Schrijver: Suzanne Kelman
Oorspronkelijke titel: Garden of secrets
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021036847
Ebook: 9789021036854
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsTot ik je weer zie

Zie voor de beschrijving van dit boek: In de schaduw van de wilg.

Schrijver: Suzanne Kelman
Oorspronkelijke titel: zie In de schaduw van de wilg
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021047652
Ebook: 9789021047683
Uitgever: Luitingh-Sijthoff