Boekenplank:
Kies

Boeken van Hetty Kleinloog

Hetty Kleinloog is toneelschrijver, scenarioschrijver, tekstdichter, librettist, romanschrijver, dramadocent, docent creatief schrijven en toneelregisseur.

Meer over Hetty Kleinloog

Geboren: 1958

Nederland

Website: http://www.kleinloog.eu/

Young Adult
Overzicht
  • Een goede kerst
Volle Trilogie
  1. Volle bloei
  2. Volle kracht
Young Adult
  • Vuurwerk

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Een goede kerst

Voor de oudste buurtbewoonster van de Jordaan, door iedereen Krib genoemd omdat ze altijd kribbig is, kunnen de kerstdagen niet snel genoeg voorbij zijn. Maar haar buurmeisje Mia doet er alles aan om Krib een goede kerst te bezorgen.

Een kerstverhaal over hoe de onbevangen blik van een kind de wereld van een oude vrouw op zijn kop zet.

Schrijver: Hetty Kleinloog
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789460684135
Uitgever: Marmer

Volle Trilogie

Volle bloei

Volle bloei is het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen nog een droom te verwezenlijken heeft, nemen ze een besluit: ze zijn weer zo jong als ze zich voelen en gaan overdoen wat overgedaan moet worden.

Zo wil Danny, een rasechte Amsterdamse, nog één keer een hit schrijven én zingen. En Wanda, diplomatenvrouw, wil bewijzen dat ze ook in haar eentje een wereldreis kan maken. Lies, die altijd voor haar moeder heeft gezorgd, zou voor het eerst in haar leven een grote liefde willen én een orgasme. Anneke is op zoek naar haar ter adoptie afgestane zoon. En Greetje wil weten of ze de moord op haar man, waarvoor ze twaalf jaar heeft vastgezeten, wel echt heeft gepleegd.

Schrijver: Hetty Kleinloog
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789460683985
Ebook: 9789460687686
Uitgever: Marmer
Volle kracht

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

Verschijnt in oktober 2019.

Schrijver: Hetty Kleinloog
Eerste uitgave: 2019
ISBN: 9789460684296
Ebook: 9789460687204
Uitgever: Marmer

Young Adult

Vuurwerk

Als tijdens de kerstvakantie het Spangalis College gesloten is, gaan de belevenissen van de SpangaS natuurlijk gewoon door…

  • Renée ontdekt in de kelder van het Spangalis College een zwerver die daar stiekem overwintert, en besluit voor hem te zorgen. Maar wil deze Vogel wel dat er voor hem gezorgd wordt?
  • Bodil krijgt ruzie met haar stiefzus Madeleine om een galajurk. Want allebei in dezelfde jurk naar het gala, dat kan natuurlijk niet. Maar hoe ver zal zij daarvoor gaan?
  • Meral probeert in het ziekenhuis vanuit haar bed een eigen kerstfeest te organiseren, voor álle kinderen. Maar in een ziekenhuis hoort het rustig te zijn. Zal het haar en Leah lukken om er toch iets feestelijks van te maken?
  • Raaf en Abel gaan samen op wintersportvakantie. Hoewel ze allebei nog nooit eerder geskied hebben, hopen ze op veel leuke meisjes indruk te maken. Zo moeilijk kan skiën tenslotte toch niet zijn. Of wel?
  • En overleeft Charley haar gebroken hart rond de feestdagen?

Dat, en nog veel meer, zie je niet op televisie, maar lees je wel in dit boek!

Hetty Kleinloog is vanaf de start van SpangaS in 2007 betrokken bij de jeugdserie. Eerst als scenarioschrijver en eindredacteur, later ook als teamleider van het SpangaS-schrijversteam (gebaseerd op de karakters van Anya Koek).

Schrijver: Hetty Kleinloog
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789021673622
Ebook: 9789021673745
Uitgever: Ploegsma