Boekenplank:
Kies

Boeken van Iain Levison

Iain Levison (Aberdeen, VK) werd geboren in een achterstandswijk in Schotland, maar verhuisde later naar de meest weelderige wijken in de Verenigde Staten. Zo leerde hij de twee uitersten van de westerse samenleving kennen. Zijn 42 verschillende banen in Amerika vormen het kader van zijn eerste boek, A working stiff's manifesto uit 2002.

Meer over Iain Levison

Genre: Roman

Geboren: 1963


Overzicht

  • De gedachtelezer - Mindreader
  • De overvaller - Dog eats dog
  • Niks om handen - Since the layoffs

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe gedachtelezer

Er zijn mensen die gedachten kunnen lezen. FBI-agente Terry zet die gedachtelezers in tijdens geheime missies. Wanneer ze een ter dood veroordeelde crimineel voor zo’n missie uit de gevangenis haalt, ontsnapt hij. Terry laat een andere gedachtelezer, een jonge politieagent, hem opsporen.

Maar wanneer de twee gedachtelezers oog in oog komen te staan, gebeurt er iets wat niemand had kunnen verwachten. En dan blijkt dat Terry niet helemaal open kaart heeft gespeeld.

Schrijver: Iain Levison
Oorspronkelijke titel: Mindreader
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044538007
Ebook: 9789044538021
Uitgever: De Geus
De overvaller

Dixon strandt na een gewapende overval met een schotwond en een zak vol honderddollarbiljetten in het stadje Tiburn. Op zoek naar een verblijfplaats betrapt hij Elias White, een ambitieuze professor met een bedenkelijke hang naar het nazitijdperk, in een compromitterende situatie met zijn minderjarige buurmeisje. En zo is Dixon verzekerd van een onderduikadres.

Als in Tiburn enkele gestolen honderddollarbiljetten opduiken arriveert de gefrustreerde FBI-agente Denise om de zaak te onderzoeken. Zo ontmoeten drie losers elkaar in een ogenschijnlijk vredige omgeving.

Schrijver: Iain Levison
Oorspronkelijke titel: Dog eats dog
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044510317
Uitgever: De Geus
Niks om handen

Jake Skowran wordt ontslagen, raakt zijn kabelaansluiting kwijt en ook zijn vriendin. Geen wonder dat Jake toehapt als bookmaker Ken Gardocki hem een financieel aantrekkelijk aanbod doet. Nou ja, geen wonder? Het is niet zomaar een klus.

Jake krijgt 5000 dollar als hij Kens overspelige vrouw neerlegt. Het geld komt goed van pas en Jake kan er ook de gokschuld mee aflossen die bij Ken openstaat. Nog een wonder: Jake blijkt absoluut geen last te hebben van scrupules. Dat had hij nooit van zichzelf gedacht. Een nieuwe carrière wacht hem.

Schrijver: Iain Levison
Oorspronkelijke titel: Since the layoffs
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044504262
Uitgever: De Geus