Boekenplank:
Kies

Boeken van Attica Locke

Meer over Attica Locke

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Attica Locke


Darren Mathews / Highway 59

  1. Bluebird, bluebird - Bluebird, bluebird
  2. Duistere wortels - Heaven, my home
Darren Mathews / Highway 59

gedetailleerd overzicht

Darren Mathews / Highway 59Bluebird, bluebird

Kort na elkaar worden er twee lichamen gevonden in het moeras van Lark, een stadje in Oost-Texas. De slachtoffers zijn een zwarte advocaat uit Chicago en een witte lokale vrouw.

De zwarte Texas Ranger Darren Mathews heeft Texas jaren geleden ingeruild voor Chicago, maar besluit tijdelijk terug te keren naar zijn geboortegrond als hij over de moorden hoort. Hij vermoedt dat de gewelddadige, racistische bende van de Aryan Brotherhood of Texas iets met de zaak te maken heeft en mengt zich - ondanks het feit dat hij tijdelijk geschorst is - in het onderzoek.

Met elke nieuwe ontwikkeling raakt Darren verder verstrikt in de gevaren en moeilijkheden van een staat waar racisme nog aan de orde van de dag is en de wet niet voor iedereen gelijk is.

Schrijver: Attica Locke
Oorspronkelijke titel: Bluebird, bluebird
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021416489
Ebook: 9789021416496
Uitgever: Volt
Duistere wortels

Hij denkt dat hij gered is, maar het tegenovergestelde blijkt het geval...

De negenjarige Levi King weet dat hij eerder naar huis had moeten gaan; nu dobbert hij ’s avonds laat alleen rond op het grote Caddo Lake in een motorboot die het heeft begeven. Als hij een andere boot ziet naderen denkt hij dat hij gered is, maar het tegenovergestelde blijkt het geval...

Texas Ranger Darren Matthews probeert op te klimmen uit een andere duisternis: zijn huwelijk, carrière en reputatie hangen aan een zijden draadje. Zijn lot is in handen van zijn moeder, maar die heeft niet bepaald het beste met hem voor.

Dan stuurt zijn baas hem voor een zaak naar een klein stadje elders in Texas: het zoontje van een leider van de Aryan Brotherhood wordt vermist, en de verdenking valt al snel op leden van de zwarte gemeenschap. Hoe langer Darren met zijn onderzoek bezig is, hoe meer het duidelijk wordt dat niet alles is wat het lijkt en dat het niet altijd mogelijk is om het verleden te laten rusten.

Schrijver: Attica Locke
Oorspronkelijke titel: Heaven, my home
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021421452
Uitgever: Volt