Boekenplank:
Kies

Boeken van John Matthews


Overzicht

  • De laatste getuige - The last witness
  • Oude schuld - Past imperfect
  • Ten dode opgeschreven - The shadow chaser

gedetailleerd overzicht

Overzicht



De laatste getuige
Voor de buitenwereld is Elena Waldren een gelukkige vrouw met twee schatten van kinderen en een toegewijde echtgenoot. Niemand weet dat zij in werkelijkheid gebukt gaat onder een hevig schuldgevoel omdat zij ooit, als 16-jarig meisje, haar eerste kind ter adoptie heeft afgestaan.
Elena heeft echter een manier gevonden om dit gevoel te verdringen: met grote gedrevenheid zet zij zich in voor weeskinderen uit Oost-Europa. Elke keer als zij een kind met succes in een passend gezin kan plaatsen, is ze ervan overtuigd dat ook haar eigen zoontje goed terecht is gekomen en dat hij gelukkig moet zijn.
Maar als zij op een zekere dag ontdekt dat een van haar `kinderen´ in het ogenschijnlijk zo liefdevolle pleeggezin mishandeld wordt, raakt zij in paniek. Misschien is dit haar kind ook overkomen. Ze moet hem vinden.
Elena onderneemt een speurtocht die haar steeds dichter bij haar verloren zoon lijkt te brengen. Totdat zij de waarheid achterhaalt. Een waarheid die zo hard is dat een wanhopige moeder hem eigenlijk maar beter niet kan kennen...
Schrijver: John Matthews
Oorspronkelijke titel: The last witness
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-229-8500-8
Uitgever: Bruna
Oude schuld
Zuid-Frankrijk, augustus 1963. De tienjarige Christian Rosselot wordt ontvoerd en verkracht. Meer dood dan levend laat de dader hem achter in een korenveld. Niet lang daarna sterft het kind.
De lokale gendarme arresteert de plaatselijke dronkenlap, ondanks het feit dat de bewijsvoering tegen hem niet sterk is. Een tweede verdachte gaat vrijuit doordat hij bescherming geniet in hoge politieke kringen. De enige die tegen deze vorm van klassejustitie bezwaar aantekent, is de jonge inspecteur Dominic Fornier, maar na de nodige druk van hogerhand laat hij zijn protest varen...
Californië, december 1994. Een Engels gezin raakt betrokken bij een verkeersongeval. Jeremy en Allison Capel komen beide om het leven, maar hun zoon Eyran overleeft de ramp en om de traumatische gebeurtenis te verwerken, gaat de jongen in therapie.
Tijdens een hypnose-sessie komen er plotseling beelden naar boven die lijken te verwijzen naar iets dat lang geleden heeft plaatsgevonden, lang voordat hij geboren was. Iets gruwelijks dat zich ooit in een korenveld afspeelde...
Schrijver: John Matthews
Oorspronkelijke titel: Past imperfect
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-229-8423-0
Uitgever: Bruna
Ten dode opgeschreven
Eban, een Afrikaanse jongen, is zijn hele familie aan aids kwijtgeraakt. Zelf is hij ook besmet en ten dode opgeschreven. Zijn enige redding is de wetenschapper Andre Lemoine, die hem geadopteerd heeft. De afgelopen vijf jaar heeft Lemoine zich gewijd aan een grensverleggend onderzoek naar gentherapie. Hij zou hiermee weleens de sleutel in handen kunnen hebben voor behandeling van de verwoestende ziekte aids.
Maar dan vat Eban kou en gaat zijn toestand zorgwekkend hard achteruit. Lemoine werkt als een bezetene aan zijn onderzoek. Hij zal niet rusten voor hij een geneesmiddel heeft gevonden. Maar tijdens zijn onderzoek raakt Lemoine betrokken bij duistere verwikkelingen in de keiharde wereld van de medische research. Terwijl zijn wereld rondom hem instort, tikt de klok onverbiddelijk door...
Schrijver: John Matthews
Oorspronkelijke titel: The shadow chaser
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-229-8699-3
Uitgever: Bruna