Boekenplank:
Kies

Boeken van David A. Maurer

Meer over David A. Maurer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Geen roem en geen genade
Ze waren zonder enige illusie en kenden geen enkele genade. Ze lieten zich door niets en niemand iets zeggen. Ook niet door Sam Walden, hun Amerikaanse commandant. Maar ze waren de enigen die de helse missies in de binnenlanden van Laos aandurfden. Voor geld.

Dit is het verhaal van de ultrageheime operaties ver over de grenzen, waartoe de Amerikaanse legerleiding besloot toen de oorlog in Vietnam zelf niet meer te winnen leek.

Het is het verbijsterende relaas van twee Amerikanen en een handjevol Chinese en Vietnamese huurlingen, die vanuit een Huey boven Laos worden gedropt. Ze hebben voedselrantsoenen voor zeven dagen, zoveel munitie als ze kunnen dragen en een onmogelijke opdracht: de vernietiging van het best bewaakte militaire inlichtingencentrum ter wereld, de diep in de Laotiaanse jungle verborgen hoofdkwartieren van het Noord-Vietnamese leger.

Met primitieve middelen, zonder enige ondersteuning, hakken de mannen zich een weg door de onbarmhartige jungle, nooit wetend waar en wanneer de doorgaans onzichtbare vijand zal toeslaan. De ongelijke strijd wakkert hun haat aan tot beestachtige wreedheden en doet zelfs de gehardsten onder hen twijfelen aan het nut van de missie.

Maar dan brengt een gruwelijk drama hen samen tot een onverbreekbare eenheid waarin slechts één ding telt: met zoveel mogelijk mannen zien te overleven...
Schrijver: David A. Maurer
Oorspronkelijke titel: The dying place
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789067900928
Uitgever: Kadmos