Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul McAuley

Meer over Paul McAuley

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Paul McAuley


Overzicht

  • Beeldtaal - Mind's eye
  • Eeuwig licht - Eternal light
  • Opgejaagd wild - Players

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeeldtaal
De anti-oorlogsgraffiti op een Londens restaurant roept bij Alfie Flowers een heftige lichamelijke reactie op. Het beeld lijkt zich in zijn brein te branden en bezorgt hem een flashback naar een angstaanjagend incident in zijn jeugd.

Alfie wil de graffitikunstenaar spreken, maar de speurtocht naar deze 'Morph' blijkt moeilijker dan gedacht. Het spoor voert via de mysterieuze Nomad's Club, gruwelijke moorden en oeroude rituelen naar een fascinerende spionagegeschiedenis. En een verband met de verdwijning van Alfie's vader jaren geleden.

Het onvoorstelbaar gevaarlijke geheim waar alles om draait, blijkt uiteindelijk zijn oorsprong te vinden in Noord-Irak. Maar er zijn mensen die er alles aan doen om te voorkomen dat Alfie meer te weten komt. Hun sinistere plannen kunnen catastrofale gevolgen hebben...
Schrijver: Paul McAuley
Oorspronkelijke titel: Mind's eye
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024553983
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Eeuwig licht
Tijdens de nasleep van een interstellaire oorlog wordt een raadselachtige ster ontdekt die zich in de richting van het zonnestelsel van de Aarde beweegt.

De vragen blijven niet uit: via welke indrukwekkende geavanceerde technologie werd deze ster een half miljoen jaar geleden gelanceerd en met welk doel?
Schrijver: Paul McAuley
Oorspronkelijke titel: Eternal light
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789029046794
Uitgever: Meulenhoff
Opgejaagd wild
In een bos in Oregon wordt een naakt en dodelijk gewond tienermeisje gevonden. Vlak voordat ze sterft, vraagt ze naar Billy. Maar het lichaam van Billy ligt in de woestijn van Nevada. Beiden lijken het slachtoffer van een bizar spel.

Summer Ziegler heeft net haar rechercheurpenning gekregen en wil niets liever dan de zaak oplossen. Maar dan moet ze wel een spel op leven en dood spelen en ontdekken wie de psychopathische spelleider is. Want in dit spel kan maar één speler overleven.
Schrijver: Paul McAuley
Oorspronkelijke titel: Players
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024530878
Uitgever: Luitingh-Sijthoff