Boekenplank:
Kies

Boeken van Lynn le Mon

Meer over Lynn le Mon

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Lynette L. Wert

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Gedreven door hartstocht
Surlina Defore is een trotse, ongenaakbare schoonheid met een bos wervelende, bruine krullen, vlammende ogen en het figuur van een Griekse godin. Ze is zesentwintig jaar oud, ze hunkert naar hartstochtelijke, allesverterende liefde, doch in weerwil van de roep van haar hart is ze nog steeds maagd.

Haar vader is een welgestelde reder, die erin geslaagd is in de verbeten strijd tussen de Noordelijken en Zuidelijken een neutrale positie te behouden, totdat... een pleziertochtje op de Mississippi ontaard in een nachtmerrie. Generaal Samuel Grant maakt zich met geweld meester van hun schip en neemt de opvarenden gevangen.

Surlina slaagt er echter in het schip onopgemerkt te verlaten en naar de oever te zwemmen. Haar vrijheid duurt niet lang. Ontsnapt aan de Noordelijken loopt zij regelrecht in de armen van de Zuidelijken, of preciezer, in de armen van de leider van een troep Zuidelijke rebellen, die zich Julian Rainbeau noemt.

De charmante verschijning van generaal Grant deed haar hart al enige malen overslaan van opwinding, doch de gespierde piraat met zijn getaande huid, zijn onbeschaamde charme en zijn goudblonde lokken, brengt haar hoofd volledig op hol.

Ondanks de uitputting en de drijfnatte kleding ziet ook Julian onmiddellijk de zeldzame schoonheid van Surlina. De schoonheid die ze in elkaar ontdekken trekt hen als een magneet naar elkander toe en het duurt niet lang voor Julian haar inwijdt in de oneindige genietingen van het liefdesspel.

Dan valt Sulina ten prooi aan twijfels die haar geen rust meer gunnen. Van hunkerende maagd werd zij in enkele maanden een warmbloedige, hartstochtelijke vrouw die zich vurig bemind weet door twee mannen, die bovendien gezworen vijanden zijn. Iedere keuze betekent het verlies van een dierbare minnaar, en toch is een keuze onvermijdelijk.
Schrijver: Lynn le Mon
Oorspronkelijke titel: This rebel hunger
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789068790108
Uitgever: Phoenix