Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Roberta Jean Mountjoy

Boeken van Roberta Jean Mountjoy

Meer over Roberta Jean Mountjoy

Genre: Roman

Geboren: 1913 / Overleden: 2002

Geboorteland: Verenigde Staten


Pau'tami/Nachtwind

  1. In de ban van de regengodin - Night Wind
  2. De nacht viel over haar volk - Black thunder

gedetailleerd overzicht

Pau'tami/NachtwindIn de ban van de regengodin
Pau'tami is de lieveling van Moeder Aarde. Zij is tevens de dochter van opperhoofd Tagis-wei en voorbestemd eens het trotse doch vreedzame indianenvolk van de Chalanui te leiden.

Marcus Opalgate komt samen met zijn broer Richard uit Londen naar de wouden waar de indianen leven om er zijn fortuin te zoeken. Ontberingen en teleurstellingen wisselen elkaar af en al spoedig zoekt Richard vergetelheid in de whisky, die hem uiteindelijk noodlottig zal worden. Marcus is uit ander hout gesneden en zet door.

Als Pau'tami's vader een gewelddadige dood sterft, wordt haar naam tot Nachtwind omgedoopt en wordt zij tijdens een uitputtend en duister ritueel ingewijd als regenmaakster en stamhoofd. De Chalanui aanbidden haar en zij aanbidt... Marcus Opalgate, de man die als geen ander een bedreiging vormt voor het voortbestaan van haar stam en zijn eeuwenoude beschaving.

De kleine, beeldschone, atletische, donkere indiaanse vrouw en de robuuste, roodharige, Engelse fortuinjager: een liefde die niet zou mogen bestaan; een liefde die niet kan standhouden; een liefde waarop een taboe rust.
Schrijver: Roberta Jean Mountjoy
Oorspronkelijke titel: Night Wind
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789062787142
Uitgever: Tiebosch
De nacht viel over haar volk
De Chalanni vormen een vreedzaam indianenvolk. Eeuwenoude tradities bepalen hun dagen en ze leven in volkomen harmonie met de natuur. Nachtwind is de dochter van het opperhoofd en voorbestemd om eens het Chalanni-volk te leiden. Haar schoonheid en edelmoedigheid dwingen bij iedereen eerbied en bewondering af en ze wordt door haar volk op handen gedragen.

Niemand vermoedt welke bittere strijd zij tegen zichzelf moet voeren. Niemand weet van de twijfel die haar hart verscheurt. Niemand weet van haar brandende liefde voor Marcus Opalgate, een van de gezworen vijanden van haar volk.

Niemand... behalve Xanta, de medicijnvrouw van de Chalanni. Xanta koestert een alles verterende haat tegen de blanke indringers. Ze weet door welke gevoelens Nachtwind gekweld wordt en neemt zich voor om de blanke indringer in het verderf te storten.
Schrijver: Roberta Jean Mountjoy
Oorspronkelijke titel: Black thunder
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789068790214
Uitgever: Phoenix