Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Molly Cochran & Warren Murphy

Boeken van Molly Cochran & Warren Murphy

Meer over Molly Cochran & Warren Murphy

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Dev Stryker

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Molly Cochran & Warren Murphy


Overzicht

  • De grootmeester - Grandmaster
  • Giri (De plicht) - The temple dogs
  • In de greep van de schorpioen - Deathright
  • Koning voor altijd - The forever king
  • Meesterzet - End game
  • Verloren stad, een verhaal van Atlantis - World without end

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe grootmeester
Justin Gilead, atleet en spion, getraind door de Brahmanen van Raminpur... Alexander Zharkov, hoofd van Nichevo, de veiligheidsdienst van de Opperste Sovjet...

Geboren op dezelfde dag in hetzelfde jaar, delen Gilead en Zharkov een gemeenschappelijk lot: in Parijs ontmoeten zij elkaar voor het eerst als tegenstanders van een schaakspel op leven en dood.

Zharkov zag Gilead slechts tweemaal gedurende de 25 jaar na hun eerste wedstrijd. Beide keren had Zharkov Gilead gedood, beide keren was de grootmeester teruggekeerd.

Van Moskou tot Washington, van Havanna tot diep in de heilige bergen van Tibet, leveren Zharkov en Gilead hun strijd, een strijd die eigenlijk niet de hunne is en die nooit zal eindigen.

De grootmeester, hij kent het geheim van de pijn, hij kent de dreigende fluistering van de kracht die de wereld met verraad, wreedheden en de dood in zijn kille greep houdt.
Schrijver: Molly Cochran & Warren Murphy
Oorspronkelijke titel: Grandmaster
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789022954478
Uitgever: Bruna
Giri (De plicht)
Het trouwfeest is bijna afgelopen. Het gelukkige jonge paar vertrekt op huwelijksreis. Dan vallen er schoten...

De vermoorde bruid is Susi Haverford, een beeldschoon half Japans, half Amerikaans meisje. De moordenaar is de zoon van een der invloedrijkste maffialeiders in New York.

Wanneer de politie machteloos staat zweert Miles Haverford, Susi's broer, haar barbaarse dood te zullen wreken. Maar om dit te kunnen doen moet hij zijn westerse opvoeding vergeten en terugkeren naar zijn verre moederland Japan. Daar zoekt Miles hulp bij zijn Japanse grootvader, die aan het hoofd staat van een beruchte Yakuza-familie.

Vol overgave wijdt Miles zich aan de traditionele Japanse kunst van het doden. Pas als hij de oeroude, mystieke vechttechnieken op meesterlijke wijze beheerst kan hij zijn vijanden vernietigen en de geschonden eer van zijn familie wreken.

Maar in de Japanse onderwereld loert iemand geduldig op de kans om Miles plannen te dwarsbomen...
Schrijver: Molly Cochran & Warren Murphy
Oorspronkelijke titel: The temple dogs
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789051080872
Uitgever: Areopagus
In de greep van de schorpioen
Binnen enkele minuten worden de ouders van Amelia Pearce op beestachtige wijze vermoord. Maar als Amelia's stervende vader bekent een topspion te zijn voor 'Het Netwerk', een internationale organisatie die terroristen bestrijdt, is zij compleet verbijsterd. Met zijn laatste adem smeekt hij Amelia een belangrijke boodschap aan zijn superieuren over te brengen.

Amelia's vader heeft een luguber complot ontdekt: terroristen willen het water in de Verenigde Staten vergiftigen met een genetisch gemanipuleerd, levensgevaarlijk virus.

In doodsangst slaat Amelia op de vlucht. De moerassen in, weg van de sadistische, geestelijk gestoorde moordenaar die ook haar wil vermoorden. Haar enige kansen om te overleven zijn stalen zenuwen en de overlevingstechnieken die haar vader haar als kind leerde.

Gefascineerd door de onvermoede talenten van zijn prooi zet de mysterieuze killer de achtervolging in. Maar in het verwrongen brein van de meedogenloze misdadiger verandert de obsessie voor zijn heftig tegenstribbelende prooi langzaam maar zeker in passie...
Schrijver: Molly Cochran & Warren Murphy
Oorspronkelijke titel: Deathright
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789051081152
Uitgever: Areopagus
Koning voor altijd
Arthur Blessing is een heel gewone jongen van tien jaar die met tante Emily in een appartement ergens in Chicago woont. Maar als hij op een dag een oude, mysterieuze beker in de goot vindt, raakt zijn leven in een stroomversnelling.

Arthur ontdekt bij toeval dat zijn 'beker' magische krachten bezit. Krachten die stammen uit een duister verleden: het tijdperk van ridders, kastelen en magiërs. Arthur weet niet dat zijn lot nauw verbonden is met dit verleden. Maar dat zal niet lang meer duren...

In Koning voor altijd hebben de auteurs de wereldwijd bekende Arthur-legende op een verfrissende en originele manier bewerkt tot een spannende, eigentijdse roman. Het verhaal voert van het oude Babylon, via de val van Rome en het middeleeuwse Brittannië naar onze moderne tijd, waarin geen plaats meer lijkt te zijn voor sprookjes en legenden. Cochran en Murphy geven op een boeiende - en overtuigende - wijze invulling aan de oude voorspelling dat de legendarische koning Arthur ooit terug zal keren.
Schrijver: Molly Cochran & Warren Murphy
Oorspronkelijke titel: The forever king
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022981511
Uitgever: Bruna
Meesterzet
Het eerste lijk wordt gevonden in een vuilnisbak in een van de sjiekste wijken van New York, het tweede niet ver daarvandaan. Pas bij het derde slachtoffer realiseert hoofdinspecteur Paul Regal zich dat de bizarre moorden verband houden met de mysterieuze telefoontjes die hij sinds kort ontvangt.

Plotseling doorziet Paul Regal welk morbide spel de moordenaar speelt. Hij wordt door de moordenaar uitgedaagd voor een luguber partijtje schaak! De straten van New York fungeren als bord, de lijken als schaakstukken.

Regal heeft geen flauw idee waarom de moordenaar nu juist tegen hèm wil spelen, hij weet alleen dat hij geen keuze heeft. Regal zal het spel moeten meespelen tot het bittere einde, en terwijl de seconden op de klok langzaam wegtikken, blijkt een dramatische ontknoping onvermijdelijk...
Schrijver: Molly Cochran & Warren Murphy
Oorspronkelijke titel: End game
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789051081305
Uitgever: Areopagus


Verloren stad, een verhaal van Atlantis
Wanneer bergingswerker Sam Smith in de buurt van de beruchte Bermudadriehoek gaat duiken, raakt hij op onverklaarbare wijze buiten bewustzijn. Eenmaal bijgekomen in het ziekenhuis herinnert hij zich een vrouwenstem die hem de diepte inlokte en een vreemd 'visioen' van een stad aan de rand van een vulkaan die op uitbarsten stond.

Nadat Sam uitgebreid is onderzocht, blijkt dat zijn bloed is veranderd in een type dat bijna nooit voorkomt. Sam's geval is niet uniek: er zijn nog enkele anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. En net als Sam waren ook deze mensen vanaf hun geboorte paranormaal begaafd.

Wanneer Sam zich in de voorgeschiedenis verdiept, ontdekt hij dat zijn lotgenoten dood zijn, stuk voor stuk omgekomen bij op het oog onschuldige ongelukken.

Nu loopt ook Sam's leven gevaar en de tijd dringt. Wie heeft het op hem gemunt en wat heeft de stad onder water er mee te maken?
Schrijver: Molly Cochran & Warren Murphy
Oorspronkelijke titel: World without end
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041006240
Uitgever: Van Reemst