Boekenplank:
Kies

Boeken van Sabina Murray

Meer over Sabina Murray

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sabina Murray


Overzicht

  • De vervalsing - Forgery
  • Een verslindende obsessie - A carnivore's inquiry

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vervalsing
In de zomer van 1963 reist Rupert Briggs van New York naar Athene op jacht naar antieke kunstschatten voor de collectie van zijn oom. De Griekse hoofdstad blijkt vol politieke onrust en verraderlijke vrouwen, een stad van replica's en vervalsingen waar niets is wat het lijkt.

Rupert vervolgt zijn zoektocht op het eiland Aspros, waar hij kennismaakt met een groepje artistieke landgenoten, waaronder de aantrekkelijke Olivia. Iedereen blijkt zijn eigen geheim met zich mee te dragen, iets wat zeker ook geldt voor Rupert. Langzamerhand wordt de ware reden van zijn reis duidelijk: hij vlucht voor een traumatische gebeurtenis uit zijn verleden, die leidde tot een abrupt einde van zijn huwelijk.

Maar kunnen de kunstschatten die hij vindt en zijn liefde voor Olivia hem helpen zijn leven weer op te pakken?
Schrijver: Sabina Murray
Oorspronkelijke titel: Forgery
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789023427445
Uitgever: Cargo
Een verslindende obsessie
De jonge, door kunst en geweld gefascineerde Katharine reist doelloos rond, van Italië naar New York, van Maine naar Mexico City. Overal gaat zij kortstondige relaties aan met mannen en krijgt zij te maken met verdwijningen en mysterieuze sterfgevallen.

De onheilspellende gebeurtenissen, het vreemde gedrag van haar excentrieke moeder en Katherines bespiegelingen over kannibalisme en kunst zijn even boeiend als verontrustend. Is de losgeslagen Katherine op de vlucht voor haar moeder, haar vader, haar minnaars, of voor zichzelf?

Een verslindende obsessie is een schokkend en intrigerend griezelverhaal, een intelligente en gedurfde ideeënroman en een subtiel commentaar op onze westerse obsessie voor het verleggen van grenzen.
Schrijver: Sabina Murray
Oorspronkelijke titel: A carnivore's inquiry
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789023415800
Uitgever: Cargo