Boekenplank:
Kies

Boeken van Gérard Néry

Meer over Gérard Néry

Genre: Roman

Geboren: 1922 / Overleden: 2010

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

  • Juliette - Julie Crèvecoeur
  • Norma désir - Norma Désir
  • Santa en de koning van Corsica - Santa et le roi de Corse

gedetailleerd overzicht

OverzichtJuliette
Het is lente in Parijs. De lente van 1865. Heel Parijs zingt de vrolijke liederen uit Offenbachs 'Belle Hélène', prefect Haussmann legt in de stad prachtige boulevards aan, handel en industrie bloeien als nooit tevoren. Heel het stadsbeeld wordt beheerst door elegante equipages, sierlijke vrouwen in crinolines en statige heren in deftig zwart. Napoleon III staat op het toppunt van zijn macht.

Te midden van de glans en luxe van dit centrum van de beschaafde wereld leeft Juliette Crèvecoeur, negentien jaar oud, mooi, intelligent en zeer temperamentvol, de hartsvriendin van prinses Mathilde Bonaparte.

De liefde wordt haar noodlot. Om Alain, aan wie haar hart toebehoort, terug te vinden reist ze naar het door burgeroorlog geteisterde Mexico. Maar dit avontuur verloopt heel anders dan Juliette had gehoopt.

Het wordt een zwerftocht vol adembenemende belevenissen. Tal van mannen begeren haar en velen van hen worden haar minnaar. Maar die in haar hart blijft de liefde voor Alain voortleven.
Schrijver: Gérard Néry
Oorspronkelijke titel: Julie Crèvecoeur
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789031896349
Uitgever: Amsterdam Boek
Norma désir

Beschrijving niet beschikbaar.

Schrijver: Gérard Néry
Oorspronkelijke titel: Norma Désir
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Nederlandse Boekenclub
Santa en de koning van Corsica
Théodore, baron van Neuhoff, was in de eerste helft van de achttiende eeuw koning van Corsica, zij het kortstondig. Deze kleine edelman uit Westfalen leidde een leven vol intriges, zowel op politiek en diplomatiek gebied als in vele amoureuze liefdesgeschiedenissen, met als bekroning de troon van Corsica.

In deze onstuimige tijden kruist Santa d'Albo het pad van de baron. Zij is een jonge, beeldschone Corsicaanse, wier moeder vermoord is door Genuese troepen, in de tijd dat de Republiek van Genua het eiland voor zich opeiste. Zij vlucht weg van het eiland en ontmoet na talloze omzwervingen Théodore von Neuhoff.

Vanaf het allereerste moment maakt zij een onuitwisbare indruk op hem en weet zij moeiteloos zijn hart te veroveren. Santa heeft bij de dood van haar ouders gezworen het eiland te bevrijden van het Genuese juk. Zij is bereid alles op te offeren voor deze belofte en zij weet ook haar geliefde voor deze zaak te winnen. Zij laten alles en iedereen achter, in de hoop te slagen in hun onwaarschijnlijke en dwaze onderneming.
Schrijver: Gérard Néry
Oorspronkelijke titel: Santa et le roi de Corse
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789064930010
Uitgever: De Sfinx