Boekenplank:
Kies

Boeken van Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp studeerde filosofie enmiddeleeuwse geschiedenis. Ze schreef haar debuutroman oorspronkelijk in het Engels onder de titel This is where it ends; het boek stond meer dan een jaar op de New York Times bestsellerslijst, categorie Young Adult.

Meer over Marieke Nijkamp

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1986

Geboorteland: Nederland

Website: Marieke Nijkamp


Overzicht

  • 54 minuten - This is where it ends
  • Als de nacht valt
  • Het juiste spoor
  • Voor ik je loslaat - Before I let go
  • Zelfs als we zwijgen - Even if we break

gedetailleerd overzicht

Overzicht54 minuten

10 :00 De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.
10 :02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.
10 :03 De auladeuren gaan niet open.
10 :05 Iemand begint te schieten.

Paniek barst los in de aula van Opportunity High School wanneer een leerling begint te schieten en de andere leerlingen tot hun afgrijzen ontdekken dat ze als ratten in de val zitten. Maar sommige van hen hebben nóg meer redenen om bang te zijn voor de schutter...

Schrijver: Marieke Nijkamp
Oorspronkelijke titel: This is where it ends
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402700640
Ebook: 9789402751529
Uitgever: HarperCollins
Als de nacht valt

De wereld is hen vergeten. Zij hebben alleen elkaar nog...

De jongeren die opgesloten zitten in een afgelegen jeugdinrichting met de ironische naam Hope voelen zich door iedereen in de steek gelaten. Als op een dag ineens alle bewakers verdwenen zijn, besluit een kleine groep van de gelegenheid gebruik te maken en de inrichting te ontvluchten. Maar al snel komen ze erachter dat ze geen kant op kunnen: er waart een levensgevaarlijk virus rond, en niemand mag zijn huis verlaten. Ze zitten als ratten in de val en zijn aan zichzelf en elkaar overgeleverd.

Terwijl de voorraden snel slinken en het virus ook Hope binnendringt, moeten de jongeren zien te overleven. Dat kan alleen als ze samenwerken, maar kunnen ze elkaar wel vertrouwen?

Schrijver: Marieke Nijkamp
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402709216
Ebook: 9789402763249
Uitgever: HarperCollins
Het juiste spoor

Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis zijn goed bevriend in het dagelijks leven. Geïnspireerd door het thema vriendschap schreven ze allebei een spannend verhaal waarin de vriendschap tussen jongeren behoorlijk onder druk staat.

In Het juiste spoor van Marieke Nijkamp is een groep vrienden op vakantie als een van hen spoorloos verdwijnt... Wat is er gebeurd?

Corinne Duyvis borduurt voort op haar apocalyptische roman Op de rand van het niets. In En de rest van ons wacht maakt een meisje na een vernietigende komeetinslag op aarde nieuwe vrienden.

* Geschreven door Marieke Nijkamp & Corinne Duyvis.

Schrijver: Marieke Nijkamp
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402702330
Ebook: 9789402757026
Uitgever: HarperCollins
Voor ik je loslaat

Ze was mijn beste vriendin. En nu ben ik haar kwijt...

Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska en zijn hun hele jeugd onafscheidelijk. Tot Corey verhuist. Het afscheid is moeilijk, maar Corey belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken.

Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen - drijvend onder het ijs. Ze is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt gesuggereerd. Ze voelt gewoon dat er iets niet klopt.

Eenmaal terug in haar geboorteplaats groeit haar wantrouwen en raakt ze er steeds meer van overtuigd dat Lost Creek geheimen heeft, geheimen die ze niet begrijpt, maar die haar de koude rillingen bezorgen. In de donkere winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt...

Schrijver: Marieke Nijkamp
Oorspronkelijke titel: Before I let go
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402706789
Ebook: 9789402753967
Uitgever: HarperCollins
Zelfs als we zwijgen

Wie overleeft het spel dat ze spelen?

Vijf vrienden komen nog één keer samen in een verlaten hut in de bergen voordat iedereen zijn eigen weg zal gaan. Het wordt een weekend om afscheid te nemen, van elkaar en van het spel dat ze de afgelopen drie jaar hebben gespeeld. Maar echt ontspannen wordt het niet, want iedereen heeft zo zijn eigen demonen om tegen te vechten, en allemaal dragen ze hun eigen geheim met zich mee.

Finn vertrouwt niemand meer sinds hij op straat is aangevallen, en zeker Liva niet, die niets deed en toekeek. Maddy treurt om de sportcarrière die ze na een ongeluk heeft moeten opgeven. Carter gaat gebukt onder het gewicht van de loodzware verwachtingen van zijn familie. En Ever? Ever wil dat ze tegen elke prijs doorspelen, tot het spel zich onverwacht tegen hen keert en het een dodelijke wending krijgt...

Schrijver: Marieke Nijkamp
Oorspronkelijke titel: Even if we break
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402706642
Ebook: 9789402760446
Uitgever: HarperCollins