Boekenplank:
Kies

Boeken van Frederick Nolan

Meer over Frederick Nolan

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Frederick William Nolan, Donald Severn, Daniel Rockfern, Christine McGuire en Frederick H. Christian

Geboren: 1931

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Het Mittenwald syndicaat - The Mittenwald syndicate
  • Het Oshawa project - The Oshawa project
  • Sarah Hutchinson - Carver's kingdom
  • Witte nachten, rode dageraad - White nights, red dawn
  • Wolfsklem - Wolf Trap

gedetailleerd overzicht

Overzicht



Het Mittenwald syndicaat
1945 - Duitsland onmiddellijk na de oorlog. De vernietigende episode uit de geschiedenis is afgelopen, maar Anthony Sanderson, officier bij de Britse geheime dienst, volhardt in zijn jacht op een voortvluchtig SS-officier.

Intussen beraamt een syndicaat van Amerikaanse militairen de roof van een nazi-buit ter waarde van een paar miljoen dollar.

De meedogenloze achtervolging van de ex-nazi betrekt de Britse officier in het web van intrige en moord dat de verdwijning van het goud en de nazi-valuta omringt. Een serie bloedstollende confrontaties escaleert in een apotheose die de lezer de adem beneemt.
Schrijver: Frederick Nolan
Oorspronkelijke titel: The Mittenwald syndicate
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789022973738
Uitgever: Bruna
Het Oshawa project
Het Oshawa project... Codenaam voor de brutaalste samenzwering die ooit werd beraamd: de moord op generaal Eisenhowers grootste rivaal...

Toen de speeches begonnen was de Generaal dronken. De Generaal was vaak dronken, maar je zag het hem niet aan en dat was een vervelende bijkomstigheid. Want als de Generaal dronken was - en dat was hij behalve vaak ook vlug - had hij zijn tong niet in bedwang. Dan placht hij zich in de grofste bewoordingen tot de Russen te richten, die in eindeloos herhaalde toasten met zijn collega's van de geallieerde strijdkrachten in Berlijn de verbroedering indronken.

Als het aan de Generaal lag zouden de Amerikanen meteen dóór gaan - samen met de Duitsers naar Moskou. Volgens de Generaal zou dat er vroeg of laat toch van komen, dus waarom dan niet meteen?

De Generaal had gevaarlijke opvattingen en daarom moest er iets gebeuren - met de Generaal!
Schrijver: Frederick Nolan
Oorspronkelijke titel: The Oshawa project
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789062214013
Uitgever: Scala
Sarah Hutchinson
Dit is het verhaal van een vrouw en de mannen wier levens onherroepelijk werden veranderd doordat zij haar leerden kennen...

Deze vrouw is Sarah Hutchinson, een van de meest aanbeden actrices van haar tijd. U volgt haar leven vanaf haar eerste rampzalige huwelijk met een rondzwervende nietsnut dat eindigt met zijn dood; haar liefdesaffaires met Theodore Carver, een avontuurlijke handelaar die van haar hield maar haar niet kon behouden; en haar stormachtige verhouding met Kieron Conway, de viriele acteur en manager die haar trouwde en bedroog.

In het negentiende-eeuwse Amerika was iedereen en alles in beweging, dit was de tijd waarin fortuinen werden gewonnen en even snel weer verloren. Sarah Hutchinson is even gepassioneerd en turbulent als haar tijd...
Schrijver: Frederick Nolan
Oorspronkelijke titel: Carver's kingdom
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789064931116
Uitgever: De Sfinx
Witte nachten, rode dageraad
Witte nachten, rode dageraad speelt in het tsaristische Rusland van 1913 tijdens de dan 300-jarige dynastie der Romanovs; het zijn de nadagen van een luisterrijke wereld vol paleizen, parades en bals, de laatste jaren der "witte nachten" voordat ze zullen worden weggevaagd door de rode dageraad van de revolutie.

Hoofdpersonen zijn de bekoorlijke Tatiana en de drie mannen die haar liefhebben; de knappe, maar onevenwichtige Sergei, die een gruwelijk geheim met zich meedraagt, Vladimir, de cynische zoon van de machtige wodkafabrikant Smirnoff, en ten slotte, de sinistere Boris die deel uitmaakt van de gevreesde geheime politie.

Samen met Titiana's familie en vrienden delen ook zij in de verschrikkingen die hen als een vloedgolf overspoelt wanneer de revolutie hun wereld van rangen, standen en privileges omverwerpt en het einde aankondigt van drie eeuwen keizerlijke grandeur.
Schrijver: Frederick Nolan
Oorspronkelijke titel: White nights, red dawn
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789026977855
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Wolfsklem
In 1934 moet Paul Kramer hulpeloos toezien hoe zijn vader door de nazi's wordt vermoord. Vanaf dat moment kent hij in zijn leven nog maar één doel: wraak op de moordenaars van zijn vader. Daartoe besluit hij het nazi-apparaat van binnenuit te infiltreren.

Pas als hij een hoge functie is gaan bekleden bij de contraspionagedienst, de Abwehr, kan hij zeer geheime en waardevolle informatie doorspelen aan de Britse en Amerikaanse geheime diensten. Zo raakt het nauw betrokken bij het Tsjechische verzet tegen de naziterreur. Nog gecompliceerder wordt zijn rol als hij zijn hart verliest aan een Tsjechische verzetsstrijdster.

Zijn levensgevaarlijke werk in dienst van de vijanden van het Derde Rijk kan echter niet eeuwig onopgemerkt blijven. De Gestapo is hem op het spoor. Pauls gangen worden nagegaan en langzaam maar zeker raakt hij ingesloten in een beangstigend net van intrige en verraad.

Achtervolgd door de Gestapo, besluit hij nog eenmaal zijn leven op het spel te zetten… operatie Wolfsklem móet slagen.
Schrijver: Frederick Nolan
Oorspronkelijke titel: Wolf Trap
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789064934827
Uitgever: De Sfinx