Boekenplank:
Kies

Boeken van Ed O'Connor

Meer over Ed O'Connor

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Underwood

  1. De rituele moorden - The yeare's midnight
  2. De moordende hindoegod - Acid lullaby

gedetailleerd overzicht

UnderwoodDe rituele moorden
Een beroemde sportvrouw is vermoord - haar gezicht is op een bizarre, rituele wijze verminkt. Wat is de betekenis van de tekst die de moordenaar op de plaats van het misdrijf heeft achtergelaten? Waarom heeft hij het linkeroog van het slachtoffer verwijderd?

Wanneer het team van inspecteur John Underwood beetje bij beetje de eerste stukjes van de puzzel in elkaar past, neemt de zaak een onverwachte wending. De moordenaar neemt contact op met Heather Stussman, docente Engelse literatuur, en vraagt haar om als tussenpersoon op te treden tussen hem en de politie.

Wanneer een tweede vrouw vermoord wordt teruggevonden, komt Stussman tot het ontstellende besef dat de sleutel voor deze gruweldaden moet worden gezocht in het werk van de zeventiende-eeuwse Engelse dichter John Donne.
Schrijver: Ed O'Connor
Oorspronkelijke titel: The yeare's midnight
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044703078
Uitgever: Orega
De moordende hindoegod
Als een wraakzuchtige collega LSD mengt door het drankje van beursmakelaar Max Fallon verandert deze in een moordend monster...

Obligatiehandelaar Max Fallon is een succesvolle rokkenjager. Zijn meest recente prooi heeft hij bijna binnen. Maar ditmaal gaat het niet van een leien dakje. Wanneer een wraakzuchtige collega LSD in zijn drankje doet, gaat Fallon psychisch te gronde.

Gevangen tussen herinneringen en waanvoorstellingen gelooft hij dat hij de reïncarnatie van de hindoegodheid Soma is. Hij trekt op een moordende rooftocht waarbij hij zijn slachtoffers op een rituele manier onthoofdt. Een van zijn eerste slachtoffers is Jack Harvey, de politiepsychiater die inspecteur John Underwood behandelde...
Schrijver: Ed O'Connor
Oorspronkelijke titel: Acid lullaby
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044705935
Uitgever: Orega