Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Alexander Olbrechts

Boeken van Alexander Olbrechts

Meer over Alexander Olbrechts

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

België


Overzicht

  • Gevlinderd
  • Het eindigt met jouw dood

Diversen

  • Fatale ontmoeting

gedetailleerd overzicht

OverzichtGevlinderd

In Gevlinderd treffen gruwelijke moorden en persoonlijke drama's de gynaecologe Lydia Muysen. Aan haar turbulent verleden heeft Lydia - Lys voor de vrienden - een zware depressie en een alcoholverslaving overgehouden. Tijdens de sessies met haar therapeut verhaalt Lys over haar verleden en probeert ze op haar eigen manier deze ingrijpende gebeurtenissen te verwerken.

Lys groeide op in een disfunctioneel gezin en haar kinderjaren werden gekleurd door de afwezigheid van haar vader, maar ook door de ziekte en het overlijden van haar geliefde broer Gabriel. De tweede grote tegenslag was de ontdekking dat ze onvruchtbaar is en dat haar man Richard Duquesne in de nasleep hiervan een kind bij zijn secretaresse heeft verwekt.

Tot overmaat van ramp ontdekt Lys dat ze zich in het epicentrum bevindt van het onbekende plan van een gruwelijke seriemoordenaar die vrouwen genitaal verminkt en een grote, tropische vlinder op hun vagina speldt. De moordenaar laat bij elk nieuw lichaam de afgesneden delen van het vorige slachtoffer achter, vormgegeven als een morbide vlinderkarikatuur. Zal Lys zich uit deze penibele toestand weten te redden of wordt ze het volgende slachtoffer?

Schrijver: Alexander Olbrechts
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789464050943
Ebook: 9789464050844
Uitgever: Brave New Books
Het eindigt met jouw dood

De relatie van Manon De Ridder en Daniël Snoeck komt onder druk te staan wanneer ze een eigenaardige dreigbrief krijgen. “Het eindigt met jouw dood” luidt de mysterieuze boodschap. Wanneer het stel wordt gestalkt en Manon spoorloos verdwijnt, slaan de stoppen bij Danny door.

Nico, Danny’s vriend, worstelt met een relatiecrisis. Zijn vrouw stapt achter zijn rug in een geblindeerde luxewagen met chauffeur. De twee vrienden gaan op onderzoek uit om erachter te komen wat er met hun vrouwen aan de hand is.

Dankzij de hulp van Nico’s broer ontdekken ze dat Daniëls moeder haar zoon dertig jaar geleden aan een geheimzinnig experiment heeft laten deelnemen. Een bedrijf dat bestempeld wordt als Omega Corporatie heeft in de jaren tachtig experimentele therapie op baby’s toegepast. Is het schaduwbedrijf na al die jaren zijn testobjecten aan het ophalen? Lukt het Danny om Manon terug te vinden en weet hij uit de klauwen van Omega Corporatie te blijven?

Schrijver: Alexander Olbrechts
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789493266285
Ebook: 9789493266421
Uitgever: Godijn

DiversenFatale ontmoeting

Fatale ontmoeting bevat vier novelles van diverse schrijvers:

  • Het oog van de storm - Lisanne Stokreef
  • De dood in oktober - Karel Bedert
  • Besef - Roan Botman
  • De tantalusmoorden - Alexander Olbrechts

De tantalusmoorden

Een vrouw wordt wakker op de bodem van een put met alleen een mobiele telefoon. Ze heeft 1 euro belkrediet om haar leven te redden. Slechts één man kan haar helpen. Roland ontvangt haar berichten op zijn telefoon. Op dat moment lijkt het of zijn verleden en de oude tantalusmoorden heropleven. Lukt het Roland om zijn verleden achter zich te laten, of slokken de tantalusmoorden hem opnieuw volledig op?

Schrijver: Alexander Olbrechts
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789493266339
Ebook: 9789493266575
Uitgever: Godijn