Boekenplank:
Kies

Boeken van A.M. Ollikainen

A.M. Ollikainen bestaat uit het echtpaar Aki Ollikainen (1973) en Milla Ollikainen (1974).

Meer over A.M. Ollikainen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Finland


Paula Pihlaja

  1. Waterkoud - Kontti
  2. Speelplaats - Kiikku

gedetailleerd overzicht

Paula PihlajaWaterkoud

Geheimen uit het verleden hebben fatale gevolgen...

De bewoners van de kust bij Helsinki worden onaangenaam verrast door een aangespoelde vrachtcontainer, waarin zich het lijk van een zwarte vrouw bevindt. De met zeewater gevulde container is afkomstig van het bedrijf van de beruchte Finse zakenman Juhana Lehmusoja, en alle sporen leiden naar zijn familie en verdachte zakelijke transacties in Afrika.

Politiecommissaris Paula Pihlaja onderzoekt de zaak en vraagt zich af of er een link is tussen de onbekende gevonden vrouw en de Afrikaanse adoptiekinderen van de familie. De zaak ligt haar na aan het hart, want jaren geleden moest ze haar eigen zoon ter adoptie afstaan. Die jongen wordt nu beschuldigd van moord. Paula maakt zich niet alleen zorgen over de nasleep van de containerzaak, maar ook over de toekomst van haar zoon. Kan ze beide zaken tot een goed einde brengen?

Schrijver: A.M. Ollikainen
Oorspronkelijke titel: Kontti
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402710557
Ebook: 9789402766158
Uitgever: HarperCollins
Speelplaats

Aan zijn spel ontsnap je niet...

Een oude vrouw wordt dood gevonden in een bos, hangend aan een boomtak. Politiecommissaris Paula Pihlaja ontdekt dat de vrouw terminale kanker had en haar appartement al had leeggemaakt, in het besef dat ze binnenkort zou sterven. Haar dood wordt afgedaan als zelfmoord, maar Paula is het niet eens met deze conclusie. Er klopt gewoon iets niet...

Kort daarna wordt het lichaam van een beroemde bergbeklimmer gevonden bij een wiptoestel in een speeltuintje. Paula vindt hetzelfde soort zand dat op de plaats delict van de oude vrouw werd gevonden en realiseert zich dat er een verband is tussen de moorden. Ze is nog maar net begonnen met het onderzoek als er een derde lichaam opduikt: een tienerjongen, opgehangen op een andere speelplaats. Loopt er een seriemoordenaar rond?

Schrijver: A.M. Ollikainen
Oorspronkelijke titel: Kiikku
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402714548
Ebook: 9789402770957
Uitgever: HarperCollins