Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Christophe Ono-dit-Biot

Boeken van Christophe Ono-dit-Biot

Christophe Ono-dit-Biot is journalist en schrijver.

Meer over Christophe Ono-dit-Biot

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Frankrijk


César

  1. De geest van de tijgervrouw - Birmane
  2. Een duik in de liefde - Plonger
  3. Een wonderlijk gemis - Croire au merveilleux

gedetailleerd overzicht

CésarDe geest van de tijgervrouw
In een opwelling vertrekt de Fransman César naar Birma. Een interview met de belangrijkste drugshandelaar van de Gouden Driehoek moet zijn vastgelopen carrière als journalist nieuw leven inblazen. Maar via Julie, een jonge arts op wie hij smoorverliefd wordt, komt hij op het spoor van iets veel beters: de tijgervrouw. Vanuit de jungle leidt zij het het verzet tegen de junta.

Om haar te kunnen ontmoeten stemt César in met een levensgevaarlijk plan, maar wat hij meemaakt, overstijgt al zijn fantasieën over spanning en gevaar. Dat ontdekt hij echter pas als hij in het hart van de jungle volledig afgesneden raakt van de buitenwereld. Hoe ver moet hij gaan om de mysterieuze vrouw te ontmoeten?
Schrijver: Christophe Ono-dit-Biot
Oorspronkelijke titel: Birmane
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021801650
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een duik in de liefde

Paz, een jonge, succesvolle fotografe, is met de noorderzon vertrokken, man en kind achterlatend in Parijs. Acht maanden later wordt haar naakte, levenloze lichaam aangetroffen op een Arabisch strand. Wat is er gebeurd?

Stap voor stap komt haar man César, kunstcriticus en journalist, achter de pijnlijke waarheid en besluit hij die op te schrijven voor hun zoontje Hector, voor later. Hoe Paz en César elkaar ontmoeten, verliefd worden en daarna langzaam uit elkaar groeien. Hoe de kunst kan stimuleren en kan verstikken. Hoe de liefde voor de ander op fatale wijze moet wedijveren met de liefde voor de vrijheid.

Schrijver: Christophe Ono-dit-Biot
Oorspronkelijke titel: Plonger
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789463932875
Uitgever: B&L
Een wonderlijk gemis

César heeft besloten te sterven. Het leven is zijn kleur verloren sinds zijn vrouw Paz stierf, en hij gelooft niet dat hij hun zoon, het kind dat zo op haar lijkt, gelukkig kan maken. Op het moment dat hij zijn dood orkestreert, belt een jonge vrouw bij hem aan die zijn plannen dwarsboomt.

Zij is een Griekse architectuurstudente en beweert Césars buurvrouw te zijn, ook al heeft hij haar nog nooit gezien. Hoewel, is hij daar wel zeker van? Waarom is ze zo geïnteresseerd in zijn bibliotheek vol oude auteurs? Waarom is ze zo attent tegenover hem? Stilaan herontdekt César in de jonge studente wat hij verloren achtte.

Schrijver: Christophe Ono-dit-Biot
Oorspronkelijke titel: Croire au merveilleux
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789463930161
Uitgever: B&L