Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Martin Osterdahl

Boeken van Martin Osterdahl

Martin Österdahl studeerde Russisch, Oost-Europese culturen en economie. Hij werkte twintig jaar in de televisiewereld. Ook heeft hij een tijdlang in Rusland gewoond.

Meer over Martin Osterdahl

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • De laatste nacht - Parmiddagen

Max Anger

  1. Vraag niet om genade - Be inte om nåd
  2. Dodenlijst - Tio Svenskar måste dö

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste nacht

Drie stellen, twee gezinnen, één rampzalig diner...

Op een vroege nieuwjaarsochtend stuit de politie van Nacka op een macaber slagveld bij een van de landhuizen aan het meer. Op de bodem van het lege zwembad liggen twee naakte, gruwelijk toegetakelde lichamen.

De smoorverliefde tieners Ebba en Marlon hebben op oudjaarsavond een diner gepland om hun ouders voor het eerst te laten kennismaken. Een feestelijk etentje wordt het allerminst. Onverwachts gedeelde verledens en geheimen maken het aan tafel almaar beklemmender en ongemakkelijker. Een avond met verwoestende gevolgen voor alle betrokkenen.

Schrijver: Martin Osterdahl
Oorspronkelijke titel: Parmiddagen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044548679
Uitgever: De Geus

Max AngerVraag niet om genade

Pashie, een jonge vrouw die in Rusland werkt voor de Zweedse organisatie Vektor, verdwijnt spoorloos uit Sint Petersburg. Op hetzelfde moment is er een cyberaanval op het telefoonnetwerk in Stockholm, waardoor de veiligheid van Zweden in gevaar komt.

Pashies geliefde en collega Max Anger reist af naar Sint-Petersburg om uit te zoeken wat er met haar gebeurd is. Veel tijd heeft hij niet: hij weet dat de kans dat ze vermoord wordt met elke minuut groter wordt. Pashie is namelijk op het spoor gekomen van een gevaarlijk individu, iemand die al heel lang in de schaduw opereert.

Max stuit op een verband met zijn eigen verleden, en met dat van zijn vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als wees opgroeide. Verleden en heden komen samen op een manier die Max niet had durven vermoeden...

Schrijver: Martin Osterdahl
Oorspronkelijke titel: Be inte om nåd
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026336973
Ebook: 9789026336980
Uitgever: Ambo | Anthos
Dodenlijst

In een boerderij wordt een doormidden gezaagd lijk aangetroffen, in het voorhoofd staan symbolen gekerfd. Het blijkt de baas van de Zweedse immigratiedienst en hij is de eerste van meerdere hooggeplaatsten die in korte tijd vermoord worden. Angst heerst: niemand weet wie er zal volgen.

Rond dezelfde tijd houdt de Russische marine een oefening die verkeerd afloopt - een onderzeeër komt niet meer boven water. Alleen Ruslandexpert Max Anger ziet het verband en kan de moordenaar stoppen. Maar hij wordt gedwarsboomd omdat sommige dingen uit het verleden het oppervlak niet mogen bereiken.

Schrijver: Martin Osterdahl
Oorspronkelijke titel: Tio Svenskar måste dö
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026336997
Uitgever: Ambo | Anthos