Boekenplank:
Kies

Boeken van Erick Overveen

Erick Overveen is schrijver, journalist en deejay. Hij studeerde korte tijd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar verruilde zijn studie voor een carrière bij de radio.

Meer over Erick Overveen

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Erik Geurten

Geboren: 1973

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Delirium?!
  • Maansverduistering, scenes uit het leven van de laatste deejay

gedetailleerd overzicht

OverzichtDelirium?!

Herfst 2004. Na jarenlang voortvluchtig te zijn geweest voor de politie, belandt de 32-jarige Arturo Mulder, een oplichter met literaire aspiraties, in de gevangenis. Zijn tijd achter de tralies gebruikt hij om zichzelf, zijn land, en zijn relatie met zijn muze, ex-vriendin en actrice Luna van Bohemen tegen het licht te houden en daar in een hoogdravend register over te schrijven.

Luna, die aan een depressie leed en geobsedeerd was door het krijgen van spirituele verlichting, is vlak na haar 18de verjaardag spoorloos verdwenen. Sindsdien heeft niemand meer een teken van haar vernomen. In de hoop op nieuwe aanwijzingen te stuiten, schrijft Arturo aan de hand van archiefmateriaal een afscheidsbrief aan zijn ex-geliefde waarin hij inzoomt op de hoogte- en dieptepunten van hun BDSM-verhouding.

In de tussentijd lopen de spanningen rond cineast Theo van Gogh en diens gewraakte filmpamflet Submission, over de onderdrukking van de vrouw binnen de islam, zowel buiten als binnen de muren, steeds verder op. Dan krijgt Arturo uit onverwachte hoek een schokkende aanwijzing over Luna.

Schrijver: Erick Overveen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789464180541
Uitgever: Brave New Books
Maansverduistering, scenes uit het leven van de laatste deejay

Een jonge deejay vertrekt naar Amsterdam met maar één doel: een radiorevolutie ontketenen. Maar alles verloopt anders als hij de mysterieuze en verleidelijke India ontmoet. Voor hij het weet raakt hij verstrikt in een allesomvattend web van intriges, list en bedrog.

Schrijver: Erick Overveen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789077490037
Uitgever: Lemmens