Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Carolyn Parkhurst

Boeken van Carolyn Parkhurst

Meer over Carolyn Parkhurst

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Carolyn Parkhurst


Overzicht

  • Cash Express - Lost and found
  • De honden van Babel - The dogs of Babel
  • Het fantoomalbum - The nobodies album

gedetailleerd overzicht

OverzichtCash Express
Zeven teams reizen in de realityshow Cash Express de wereld rond in de strijd om één miljoen dollar. Van Egypte tot Japan, van Zweden tot Engeland - de kandidaten zijn op jacht naar de juiste antwoorden en verzamelen onderweg de meest bizarre voorwerpen, op de voet gevolgd door de camera.

Elke speler heeft zo zijn eigen reden om mee te doen: moeder Laura probeert de relatie met dochter Cassie te redden; de ex-homoseksuelen Justin en Abby willen het christelijk geloof verspreiden en de kindsterren van weleer, Juliet en Dallas, hopen op een nieuwe boost voor hun televisiecarrière.

De vraag is of de koppels hun pijnlijkste geheimen verborgen kunnen houden, terwijl ze dag en nacht worden gepusht om ze aan de wereld te openbaren.
Schrijver: Carolyn Parkhurst
Oorspronkelijke titel: Lost and found
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789049999131
Uitgever: Truth & Dare
De honden van Babel
'Dit is wat we weten, voor zover we tenminste een stem hebben om een verhaal te vertellen: in de namiddag van 24 oktober klom mijn vrouw, Lexy Ransome, tot boven in de appelboom in onze achtertuin en viel haar dood tegemoet. Er waren geen ooggetuigen, afgezien van onze hond Lorelei.

Het was een doordeweekse middag en geen van onze buren was thuis om, in de keuken met de ramen open, te horen of mijn vrouw op dat korte moment halverwege haar val schreeuwde, of zuchtte, of helemaal geen geluid maakte. Niemand was in het laatste warme weer in de tuin aan het werk, om te kunnen zien of haar lichaam zich samentrok voordat ze de grond raakte, of dat ze zich probeerde op te richten in de lucht, of dat ze haar armen alleen maar uitspreidde naar de hemel.'

In de weken die volgen op de plotselinge val van Lexy Ransome probeert haar man wanhopig haar dood te begrijpen. Was het wel een ongeluk?

Wanneer hij steeds meer kleine veranderingen in hun huis opmerkt, begint de taalkundige een onmogelijk project: hij wil zijn hond Lorelei leren praten zodat ze kan vertellen wat ze heeft gezien.

Naarmate de experimenten vorderen ontdekt hij de donkere kant van Lexy's leven, die zij angstvallig voor hem verborgen heeft gehouden. Langzaam ontrafelt hij het verhaal van zijn gepassioneerde en raadselachtige jonge vrouw en haar getormenteerde verleden.
Schrijver: Carolyn Parkhurst
Oorspronkelijke titel: The dogs of Babel
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789029072915
Uitgever: Meulenhoff
Het fantoomalbum
Bestsellerschrijfster Octavia Frost heeft net haar nieuwste boek afgerond - een bijzondere roman waarin ze de laatste hoofdstukken van al haar vorige romans heeft herschreven. Hierdoor zijn allerlei verwijzingen naar haar persoonlijke leven verdwenen, zoals een afschuwelijke gebeurtenis die haar familie jaren eerder heeft getroffen.

Dan wordt haar zoon Milo, een beroemde zanger, beschuldigd van de moord op zijn vriendin. Hoewel Octavia en Milo al jaren geen contact meer hebben, gaat ze op stel en sprong naar hem toe. Heeft ze haar zoon tot moord gedreven? En wat is er al die jaren geleden precies gebeurd?

Terwijl de roman naar een verbijsterende apotheose toewerkt, moet Octavia bedenken hoe ze ook dít verhaal tot een goed einde kan brengen.
Schrijver: Carolyn Parkhurst
Oorspronkelijke titel: The nobodies album
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789020412277
Uitgever: Veen