Boekenplank:
Kies

Boeken van Golden Parsons

Meer over Golden Parsons

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1941 / Overleden: 2017

Geboorteland: Verenigde Staten


De familie Clavell

  1. In de schaduw van de Zonnekoning - In the shadow of the Sun King
  2. Gevangene van Versailles - A prisoner of Versailles
  3. Beloften van vrijheid - Where hearts are free

gedetailleerd overzicht

De familie ClavellIn de schaduw van de Zonnekoning
Frankrijk, 1680. Madeleine Clavell en haar gezin behoren tot de gegoede Franse adel - maar zijn ook Hugenoten, en dat is in de tijd van Zonnekoning Louis XIV heel gevaarlijk.

Onder het bewind van de katholieke Louis XIV wordt de vervolging van de protestanten steeds feller en meedogenlozer. Madeleine Clavell, die aan het hof is opgegroeid, vertrouwt erop dat de Zonnekoning haar en haar gezin met rust zal laten.

Wanneer de soldaten van de koning echter ook in het landhuis van de familie Clavell trekken, ziet Madeleine nog maar één uitweg. Ze reist naar het hof in Versailles om bij de koning zelf te pleiten voor haar vrijheid en haar leven.

Maar tot haar verrassing doet ook de koning een beroep op hun gezamenlijke verleden... en vraagt Madeleine in ruil voor haar vrijheid een prijs die veel hoger is dan ze kan betalen...
Schrijver: Golden Parsons
Oorspronkelijke titel: In the shadow of the Sun King
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023993247
Ebook: 9789023917434
Uitgever: Mozaïek
Gevangene van Versailles
Zwitserland, 1680. Madeleine Clavell is met haar gezin gevlucht. Haar vaderland Frankrijk is voor hen niet langer veilig: Zonnekoning Louis XIV vervolgt de Hugenoten steeds meedogenlozer.

Madeleine, die aan het hof is opgegroeid en toen een relatie met de koning had, had verwacht dat de Zonnekoning haar en haar gezin zou ontzien. Niets bleek echter minder waar.

De koning is razend dat zij ontsnapt is. Zijn spionnen weten Madeleine op te sporen en brengen haar terug naar het hof. De koning schenkt haar alles wat ze begeert, maar wil haar niet meer laten gaan; hij wil de draad van hun liefde weer oppakken.

Madeleine wordt in een gouden kooi gevangen gehouden. Ze wil terug naar haar kinderen, maar ziet geen mogelijkheid te ontsnappen. Als ze vervolgens hoort dat haar dochtertje ernstig ziek is, komt ze voor een dramatische keus te staan. Is haar geloof het nu werkelijk waard om alles voor op het spel te zetten?
Schrijver: Golden Parsons
Oorspronkelijke titel: A prisoner of Versailles
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023993506
Ebook: 9789023916536
Uitgever: Mozaïek
Beloften van vrijheid
Philadelphia, 1685. Zij een rijke erfgename - hij een arme knecht. Zij katholiek - hij Hugenoot. Hij in Frankrijk - zij in Amerika. Alles lijkt erop gericht te zijn Philippe en Bridget uit elkaar te houden.

Philippe, de oudste zoon van Madeleine Clavell, werkt in Amerika voor een rijke grootgrondbezitter. Dochter en erfgename Bridget voelt zich steeds meer aangetrokken tot de integere en intrigerende knecht. Maar Bridgets strenge vader stelt hoge eisen aan een aanstaande schoonzoon. Philippe maakt geen schijn van kans.

Onder druk van Bridgets ouders verlooft ze zich met een man van wie zij niet houdt. Philippe gaat terug naar zijn moeder. Maar wie werkelijk de levensweg van Bridget en Philippe bepaalt, is níet Bridgets vader...
Schrijver: Golden Parsons
Oorspronkelijke titel: Where hearts are free
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023993612
Ebook: 9789023914358
Uitgever: Mozaïek