Boekenplank:
Kies

Boeken van Stephen Peters

Meer over Stephen Peters

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Slagveld Central Park
De woorden van de man die de politie van New York belde lieten niets aan duidelijkheid te wensen over. Hij hield Central Park, een uitgestrekt stadspark in het centrum van New York, bezet en iedereen die het park zou betreden was ten dode opgeschreven. Om zijn bedreiging kracht bij te zetten zou hij binnen een kwartier het politiebureau opblazen.

Precies vijftien minuten later wordt het gebouw door een bomexplosie volledig vernietigd. Paniek breekt uit. Niemand begrijpt de drijfveren achter deze terreurdaad. Geen enkele extremistische groep eist de verantwoording voor de aanslag op. Geen enkele politieke verklaring is plausibel.

Aanvankelijk meent de politie korte metten te kunnen maken met deze gewelddadige zonderling, maar zodra een omvangrijke politie-eenheid op bloedige wijze wordt geconfronteerd met machinegeweervuur, handgranaten, landmijnen, mortieren en antitankgeschut en binnen enkele uren volledig wordt uitgeroeid, dringt de afschuwelijke werkelijkheid tot de New Yorkse bevolking door: in Central Park woedt een oorlog die de Amerikaanse nachtmerrie van de strijd in Vietnam in al zijn afzichtelijkheid in het geheugen terugroept.

Weaver is een jonge, mooie en ambitieuze verslaggeefster. Als zij via de politieradio hoort wat zich in Central Park afspeelt, besluit zij een poging te wagen haar journalistieke toekomst zeker te stellen door voor de meest exclusieve primeur te zorgen... een interview met de man die Central Park in zijn macht heeft. Doch zodra ze de man ontmoet maakt een allesoverheersende angst zich van haar meester. Plotseling is zij gereduceerd tot pion in een strijd op leven en dood.

Slagveld Central Park is een ijzingwekkende thriller van ongeëvenaarde kracht en spanning. Met inzicht en vaardigheid beschrijft Peters de vernietigende invloed die de herinneringen aan de hel van Vietnam op iedereen die eens deelnam aan die strijd, uitoefent. Duizenden Amerikaanse veteranen werden voor hun leven getekend; een van hen is de man die het bloedbad van Zuidoost-Azië niet kon vergeten en in Central Park moest herbeleven.
The Park Is Mine - 1986
Regisseur: Steven Hilliard Stern
Cast: Tommy Lee Jones, Helen Shaver, Lawrence Dane, e.a.
Schrijver: Stephen Peters
Oorspronkelijke titel: The park is mine
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789065640192
Uitgever: Mingus