Boekenplank:
Kies

Boeken van Elvin Post

Elvin Post is auteur en journalist. Via een stage bij een literair agentschap in Amsterdam kwam hij terecht bij een agentschap in New York, waar hij ruim een jaar werkte. Geïnspireerd door dit verblijf op Manhattan schreef Elvin Post Groene vrijdag, waarmee hij als eerste debutant en tevens als jongste schrijver ooit de Gouden Strop won.

Meer over Elvin Post

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • Arizona blues
 • Breekpunt
 • Dame blanche
 • De cursus
 • Een aardig meisje
 • Geboren verliezers
 • Geluk voor twee
 • Groene vrijdag
 • Het lijstje
 • Roomservice
 • Vals beeld

Young Adult

 • Catch
 • Geen weg terug

Non-Fictie

 • Het 17de
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtArizona blues

Wanneer New York Times-journalist Karen Hart vanwege autopech noodgedwongen enkele dagen in het stadje Snowflake, Arizona, moet doorbrengen, probeert ze het beste van de situatie te maken. Al snel richt ze haar aandacht op de plaatselijke miljonair Gerald Treadway, een man die zijn fortuin verdiende met een boek en een Hollywoodfilm over de dag waarop hij naar eigen zeggen werd meegenomen door een ufo.

Wat Karen niet weet is dat er meer mensen zijn die interesse hebben in Treadway, mensen met heel wat minder nobele intenties dan zijzelf.

Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789041419682
Uitgever: Ambo | Anthos
Breekpunt

Amy Dudley woont met haar echtgenoot, toptennisser Steven Dudley, en hun dertienjarige zoon Tim in een groot huis op het platteland. Ze runt een coachingpraktijk en heeft ogenschijnlijk alles wat ze zich kan wensen. Toch zit Amy niet lekker in haar vel: Steven had lange tijd weinig aandacht voor haar vanwege een zware enkelblessure en Tim wordt gepest op school.

Dan krijgt Amy bericht van een vrouw die beweert al een half jaar een relatie met Steven te hebben. Ze is nog maar nauwelijks van de schrik bekomen of twee gewapende overvallers dringen haar huis binnen, precies op het moment dat Steven zijn langverwachte rentree maakt op het heilige gras van Wimbledon...

Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026358050
Ebook: 9789026358067
Uitgever: Ambo | Anthos
Dame blanche
De vierendertigjarige Jane Raimy heeft het ogenschijnlijk uitstekend voor elkaar. Ze heeft een eigen kookprogramma op televisie en genoeg miljoenen op de bank om het de rest van haar leven rustig aan te kunnen doen. Toch is Jane niet gelukkig. Haar relatie is net op de klippen gelopen en ondanks stijgende kijkcijfers loopt het met de inhoud van haar televisieshow bepaald niet zoals ze wil.

Wat Jane niet weet, is dat er grotere problemen op komst zijn in de persoon van Jerry Lauper, een psychopathische ex-gevangene die zweert bij het boek De kracht van opbouwende gedachten. Hij is meer dan een beetje verliefd op Jane en vastbesloten erachter te komen of het gevoel wederzijds is...
Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789041411358
Ebook: 9789026331015
Uitgever: Ambo | Anthos
De cursus

Eén eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg...

Carol Arrington heeft een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, de jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit te gaan.

Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland niet mogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789041419699
Ebook: 9789026354113
Uitgever: Ambo | Anthos
Een aardig meisje

We denken dat we onze buren kennen. Maar is dat wel zo?

Megan Smit is een aardig meisje. Helaas is het leven tot nu toe niet zo aardig voor háár. Op jonge leeftijd verloor ze haar vader, ze liep haar gedroomde carrière als filmactrice mis en haar moeder wil maar niet begrijpen waarom ze een einde maakte aan de disfunctionele relatie met haar ex-vriend Rex.

Wanneer Megan een nieuw appartement betrekt in Rotterdam, lijkt het leven haar eindelijk toe te lachen. Lijkt... Want nog geen vijf maanden later ligt haar buurman dood in het trappenhuis en wordt ze beschuldigd van moord.

Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789026362576
Ebook: 9789026362583
Uitgever: Ambo | Anthos


Geboren verliezers
De jonge Romeo Easley werkt als verkoper van tweedehands tijdschriften op Manhattans 6th Avenue. Iedere dag ziet hij reikhalzend uit naar het moment dat de vrouw van zijn dromen zijn tafel zal passeren. Op zijn vaste standplaats is hij bovendien ver weg van zijn appartement in Washington Heights, de gevaarlijke New Yorkse wijk waar hij samen met zijn moeder en zijn broer Russell opgroeide onder de beschermende vleugels van de crimineel Sean Withers.

Maar terwijl het lot Romeo voor het eerst van zijn leven gunstig gezind lijkt, raakt zijn broer - die er net een gevangenisstraf van zes maanden heeft opzitten - steeds meer verstrikt in Seans web van misdadige praktijken. Dan begaat Romeo een stommiteit waarmee hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn broer in gevaar brengt...
Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041417077
Ebook: 9789041419989
Uitgever: Ambo | Anthos
Geluk voor twee

Foute mannen en (erg) naïeve vrouwen, een bekende gevaarlijke combinatie. Criminelen en goedgelovige meisjes... Agenten met losse handjes en te lieve meisjes...

Elvin Post speelt met zulke personages een spannend en grappig spel in Geluk voor twee. De altijd fortuinlijke drugskoerier Lars, aka Lucky, komt op een zeer verrassende manier in contact met een paar gedweeë vrouwen die toch hun mannetje staan als het erop aankomt.

* Geluk voor twee is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789085167877
Uitgever: B for Books
Groene vrijdag
Winston Malone vindt dat het tijd is om de zaken anders aan te pakken. Hij woont met zijn vrouw Cordelia in een bouwvallig appartement op Staten Island, New York, hij is nauwelijks tevreden met zijn werk bij een geldkantoor en nog minder met zijn salaris. Als hij in de problemen komt met de afbetaling van de driezitsbank die hij voor zijn vrouw heeft gekocht, besluit Winston de laatste wijze woorden van zijn overleden vader in de praktijk te brengen.

Zo raakt Winston verzeild in netelige situaties en in een louche circuit dat bevolkt wordt door een kleurige cast: een in wapens handelende ijscoman; zijn lijfwacht, een dwerg met een verleden in All Star Wrestling; een ex-bajesklant met een obsessie voor een gefrustreerde soapster en de echtgenote van de soapster, een puissant rijke aanbidster van Jerry Springer met een groot geloof in relatiebemiddelingsbureaus. En dan is er ook nog twee miljoen dollar waar iedereen recht op meent te hebben...
Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041409874
Ebook: 9789041420015
Uitgever: Ambo | Anthos
Het lijstje

Wie kent en gebruikt ze niet: to-do lijstjes! Ze hebben zelfs tot een hele rage in bulletjournals geleid, die inmiddels in tientallen vormen in de (kantoor)boekhandel liggen te pronken.

Het lijstje van Frank Hendriks in het verhaal van thrillerauteur Elvin Post ziet er echter wel heel apart uit:

 1. Kapper
 2. Biljarten met Theo
 3. Mark Rutte ontvoeren
 4. Studio Sport kijken

Behendig weet de auteur zijn hoofdpersoon, een nogal heel erg domme Feyenoordsupporter, tot op het laatst een raadselachtige vent te laten zijn. Ook het tweede verhaal, Meer voor minder, is verrassend en grappig.

* Het lijstje is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789085165712
Uitgever: B for Books
Roomservice
De 32-jarige Jack Farrell verdient een stevige boterham met het bespieden van mensen terwijl ze vreemdgaan. Hij hoeft zich nergens zorgen over te maken: het geld stroomt binnen en gezien de menselijke aard is er geen enkele reden om aan te nemen dat hij ooit zonder werk zal komen te zitten. Maar het zakelijk succes heeft een keerzijde: het fotograferen van liegende en bedriegende mensen heeft van Farrell geen gelukkig mens gemaakt. Steeds vaker vraagt hij zich af of het niet tijd wordt voor iets anders.

Dan wordt hij benaderd door pornoproducent Archie Venice, die hem voor een royaal honorarium inhuurt om zijn zoon Larry ver uit de buurt te houden van zijn ex-vriendin Amanda. Het lijkt een makkelijke klus. Maar schijn bedriegt - zoals zo vaak - en het is maar de vraag of Farrell op tijd inziet dat de onnozele Larry zijn ex-vriendin helemaal niet nodig heeft om opnieuw in de problemen te raken...
Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041418210
Uitgever: Ambo | Anthos


Vals beeld
Vincent Bloom en Elijah Fish hebben zes jaar lang de mondiale kunstwereld voor de gek gehouden door vervalsingen als nieuw ontdekte meesterwerken op de markt te brengen, van grootheden als Picasso, Giacometti, Matisse, Degas en Chagall. Alle grote veilinghuizen trapten erin. Totdat Bloom en Fish door stomme pech de gevangenis in draaiden. Zeven jaar later komen ze vrij.

De Boston Red Sox staan op het punt om voor het eerst sinds 86 jaar de World Series te winnen en de stad is in rep en roer. Dan wordt Fish door Bloom benaderd met het voorstel om een grote hoeveelheid schilderijen te roven uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston, waaronder Rembrandts Christus in de storm op het meer van Galilea en Vermeers Het concert. Een krankzinnig plan. Of niet?
Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041411662
Ebook: 9789041420008
Uitgever: Ambo | Anthos

Young AdultCatch

Maakt ze de fout van haar leven door met hem af te spreken?

De introverte Roos is in de wolken als ze via Catch, een nieuwe jongerenapp, Noah leert kennen. Hoewel ze elkaar nog nooit hebben ontmoet, begrijpt hij haar als geen ander en Roos hunkert ernaar om hem te ontmoeten.

Intussen wordt er in de stad voor de tweede keer in korte tijd een meisje vermoord. Volgens Roos’ vader, die bij de krant werkt, vermoedt de politie dat de dader zijn slachtoffers benadert via Catch. Kan Roos Noah vertrouwen? Of maakt ze een grote vergissing door met hem af te spreken?

Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026166266
Ebook: 9789026166273
Uitgever: De Fontein
Geen weg terug

Wat zou jij doen als je 80.000 euro zou vinden?

Wanneer Eva en haar vriendinnen Anna, Fleur en Kim midden in de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met geopende portieren op de weg staat. Ernaast liggen twee mannen in een grote plas bloed.

Als Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva en Anna er geen goed gevoel bij hebben, neemt Fleur de tas mee. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft. Hij hoort bij een groep zware criminelen...

Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026160141
Ebook: 9789026160806
Uitgever: De Fontein

Non-FictieHet 17de
Het 17de beschrijft de tragiek, maar vooral ook de romantiek van amateursport, waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten, bijgeloof een nog grotere rol speelt dan bij de professionals, en de verhouding tussen fanatisme en prestatieniveau vaak hopeloos uit balans is.

En: hoe staan de vrouwen eigenlijk tegenover de hobby van manlief?
Schrijver: Elvin Post
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041410528
Ebook: 9789041420282
Uitgever: Ambo | Anthos