Boekenplank:
Kies

Boeken van Era Richmen

Era Richmen is, na het gymnasium te hebben afgerond, een loopbaan in de vastgoedsector gestart waar hij verschillende management- en directieposities bij gerenommeerde (internationale) organisaties heeft bekleed. In deze sector is hij, inmiddels met zijn eigen onderneming, nog steeds actief. Eric heeft, naast een studie aan Universiteit Nyenrode, ook zijn MBA afgerond.

Meer over Era Richmen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Eric Bakker

Geboorteland: Nederland

Website: Era Richmen


Overzicht

  • Het Dubai ultimatum
  • Het Slater delict

Jim Matteos

  1. De Saraceense samenzwering
  2. De paarse engel

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet Dubai ultimatum

Archeoloog Egon Zilverberg doet bij toeval een ontdekking die de wereld voorgoed zal veranderen. Hij besluit zijn schokkende ontdekking in te zetten om de teloorgang van het milieu en klimaat tegen te gaan.

Om zijn doel te bereiken, gaat Zilverberg de strijd aan met de wereldleiders van de G-20. De jacht op Zilverberg wordt geopend en alle middelen worden ingezet om hem tegen te houden.

Er ontstaat een intrigerend steekspel, waarbij iedereen ten koste van alles probeert zijn eigen belangen te beschermen. De president van de Verenigde Staten, die met een wereldbedreigende situatie wordt geconfronteerd, lijkt daarmee voor een onmogelijk dilemma te staan.

* Geschreven door Eric Bakker en Herman Zandstra onder het gezamenlijke pseudoniem Era Richmen.

Schrijver: Era Richmen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789491773235
Ebook: 9789491983009
Uitgever: Palmslag
Het Slater delict

Na de oorlog in Irak emigreert Jason Slater met zijn vriendin Annemiek en haar dochtertje Amy naar Nederland. Daar begint hij met het aan- en verkopen van vastgoed. Zijn aanpak is zo succesvol dat hij binnen korte tijd een aanzienlijke portefeuille opbouwt en veel geld verdient.

Maar wanneer Jason wordt beschuldigd van een zeer ernstig misdrijf, komt zijn leven en dat van zijn gezin volledig op zijn kop te staan. Voor hem is nog maar één ding belangrijk: niet veroordeeld worden. Hij zet dan ook alles op alles om zijn onschuld te bewijzen, maar de tijd dringt.

* Geschreven door Eric Bakker en Herman Zandstra onder het gezamenlijke pseudoniem Era Richmen.

Schrijver: Era Richmen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789491773228
Uitgever: Palmslag

Jim MatteosDe Saraceense samenzwering

Uit de kerncentrales van Iran zijn splijtstofstaven ontvreemd. Israël en de Verenigde Staten voelen zich hierdoor ernstig bedreigd. Zozeer zelfs dat de Israëlische regering overweegt de Iraanse kerncentrales te bombarderen.

Geheim agent Jim Matteos wordt belast met het onderzoek naar de verdwenen splijtstofstaven. In Iran ontmoet hij Soraya, een vrouw die beweert over belangrijke informatie te beschikken. De splijtstofstaven zouden in het bezit zijn van een onbekende groepering. Op het moment dat ze overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder Soraya haar informatie prijsgeeft, vindt er een verschrikkelijke aanslag plaats. Meerdere aanslagen volgen. Niemand eist de verantwoordelijkheid voor de terreurdaden op en vreemd genoeg zijn bij geen van de aanslagen splijtstofstaven ingezet.

Het enige aanknopingspunt voor de CIA zijn de mysterieuze codes die steeds door de daders op de plaats van de aanslagen worden achtergelaten. De boodschappers van het kwaad werken toe naar een laatste, ultieme aanslag waarbij de splijtstofstaven wel worden ingezet.

Schrijver: Era Richmen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789491875823
Ebook: 9789491875854
Uitgever: LetterRijn
De paarse engel

Het leven van miljoenen Amerikanen staat op het spel, maar dit keer is niet zwart de kleur van de dood...

Na zijn laatste missie neemt geheim agent Jim Matteos een aantal maanden vrij om zaken uit zijn verleden te verwerken en na te denken over zijn toekomst. Aan zijn verlof komt abrupt een einde wanneer Jorge Herreira, een berucht drugscrimineel, op spectaculaire wijze uit de zwaarbewaakte San Quentin staatgevangenis in San Francisco ontsnapt. Herreira dreigt met een actie waarbij Amerika zich moet voorbereiden op talloze slachtoffers.

Met een controversieel plan slaagt Jim erin door te dringen tot Herreira’s organisatie. Hij ontmoet de vrouwelijke rechterhand van de drugscrimineel en probeert via haar achter het snode plan van Herreira te komen. Tot Jims grote ontzetting brengen zijn ontdekkingen hem niet alleen dichter bij de drugscrimineel, maar ook bij een verschrikkelijke gebeurtenis uit zijn eigen verleden.

Schrijver: Era Richmen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789493192317
Uitgever: LetterRijn