Boekenplank:
Kies

Boeken van Jaap Robben

Jaap Robben (Oosterhout, NL) was stadsdichter van Nijmegen, maakt en speelt theatervoorstellingen met zijn Theatergroep Fien en treedt veel op; zelfs helemaal in Wit-Rusland, Oman en Slovenië. Birk, zijn debuutroman, werd bekroond met de allereerste Boekhandelsprijs.

Meer over Jaap Robben

Genre: Roman

Geboren: 1984

Website: https://jaaprobben.wordpress.com/


Overzicht

  • Birk
  • 's Nachts verdwijnt de wereld
  • Zomervacht

gedetailleerd overzicht

OverzichtBirk

Over de grenzen van onvoorwaardelijke liefde...

Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en verzwijgt Mikael wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt.

Schrijver: Jaap Robben
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044537871
Uitgever: De Geus
's Nachts verdwijnt de wereld

Het alledaagse bijzonder maken, ernst met humor omgeven en zoet en zuur mengen tot een nieuwe smaak.

Jaap Robben schrijft niet speciaal voor een leeftijd, maar juist voor iedereen in het bijzonder. In toegankelijke taal werpt hij een nieuw licht op gedachten en gevoelens die herkenbaar zijn maar niet altijd herkend worden. Het is alsof je samen met hem onder een paraplu naar de wereld tuurt en je voortdurend verbaast over het aards gewemel.

Merel Eyckerman kantelt de teksten met haar illustraties en voegt haar eigen poëtische laag toe.

Schrijver: Jaap Robben
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044535730
Uitgever: De Geus
Zomervacht

De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen.

De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer.

Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

Schrijver: Jaap Robben
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044525014
Uitgever: De Geus