Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Ulrika Rolfsdotter

Boeken van Ulrika Rolfsdotter

Ulrika Rolfsdotter is sociaal werker en gedragstherapeut.

Meer over Ulrika Rolfsdotter

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1977

Geboorteland: Zweden


Annie Ljung

  1. Duivelsdal - Rovhjärta
  2. Onbegraven - Syndabarn

gedetailleerd overzicht

Annie LjungDuivelsdal

In dit dorp is niets wat het lijkt...

Sneeuw valt op de voorruit van de auto terwijl de vierendertigjarige Annie Ljung naar het noorden van Zweden rijdt, naar het kleine dorp Lockne. Ze heeft enkele dagen vrij genomen van haar werk als sociaal werker om op bezoek te gaan bij haar zieke moeder. Annie kijkt er niet naar uit, een litteken in haar nek is een dagelijkse herinnering aan de reden waarom ze ooit het dorp uit is gevlucht.

Wanneer haar zeventienjarige nicht Saga plotseling uit het dorp verdwijnt, besluit Annie langer te blijven om te helpen met de zoektocht. De politie lijkt op een dood spoor te zitten en Annie gaat zelf op onderzoek uit. Al snel ontdekt ze dat Saga niet het perfecte meisje is, zoals iedereen dacht. Wanneer een ander meisje in een drugscoma wordt gevonden, begrijpt Annie dat de antwoorden op haar vragen nog veel sinisterder zijn dan ze had durven vermoeden...

Schrijver: Ulrika Rolfsdotter
Oorspronkelijke titel: Rovhjärta
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026358128
Ebook: 9789026358135
Uitgever: Ambo | Anthos
Onbegraven

Wie heeft het op de tieners gemunt?

Het is eind augustus en de dagen worden alweer korter in Ådalen. De bewoners ontsteken hun lichten om zo de duisternis buiten de deur te houden. Op een vroege ochtend worden aan de oevers van het Bålsjömeer drie tienermeisjes gevonden. Twee zijn dood, één is zwaargewond. Haar leven hangt aan een zijden draadje. Het kleine dorp is in shock en wordt herinnerd aan een seriemoordenaar die in de jaren zeventig in de streek rondwaarde. Is de Donderdagman teruggekeerd?

Het is de eerste grote zaak voor Sara Emilsson, die zichzelf wil bewijzen tegenover haar vader, gepensioneerd agent, en tegenover de rest van haar team. Wanneer blijkt dat de families van de meisjes regelmatig bezocht worden door medewerkers van de sociale dienst, wordt maatschappelijk werker Annie Ljung betrokken bij het onderzoek. Samen proberen ze te achterhalen wie de dader is, een zoektocht die grote gevolgen blijkt te hebben, ook voor Annie zelf.

Schrijver: Ulrika Rolfsdotter
Oorspronkelijke titel: Syndabarn
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026363559
Ebook: 9789026363566
Uitgever: Ambo | Anthos