Boekenplank:
Kies

Boeken van David Safier

David Safier is scenarioschrijver van onder meer de succesvolle tv-serie Berlin Berlin en kreeg voor zijn werk meerdere onderscheidingen.

Meer over David Safier

Genre: Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Duitsland

Website: David Safier


Overzicht

  • 28 dagen - 28 Tage lang
  • Kommer & karma - Mieses Karma

Miss Merkel

  1. Miss Merkel en een onverwachte wending - Miss Merkel: Mord in der Uckermark
  2. Miss Merkel en de moord op het kerkhof - Mord auf dem Friedhof
  3. Miss Merkel en de moord op volle zee - Mord auf hoher See

gedetailleerd overzicht

Overzicht28 dagen

Een zestienjarig meisje komt in opstand tegen de bezetter. 28 dagen lang...

Tijdens de Tweede Wereldoorlog smokkelt de zestienjarige Mira etenswaren om te kunnen overleven in het getto van Warschau. Als ze hoort dat de Duitsers de voltallige Joodse bevolking van het getto willen ombrengen, probeert ze wanhopig een manier te vinden om haar familie te redden.

Ze sluit zich aan bij een groep jonge mensen die het ondenkbare van plan zijn: een opstand tegen de Duitse bezetter. Ze voegt zich bij het verzet, en tegen de oppermachtige SS bieden ze langer weerstand dan verwacht. Veel langer zelfs. 28 dagen lang. Tijdens die 28 dagen zal Mira het leven ten volle ervaren. En ze zal uiteindelijk een belangrijke keuze moeten maken...

Schrijver: David Safier
Oorspronkelijke titel: 28 Tage lang
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023497332
Uitgever: Cargo
Kommer & karma

Presentatrice Kim Lange wordt gedreven door een niets en niemand ontziende ambitie. Zo ontvangt ze liever een TV-prijs dan dat ze de verjaardag van haar dochter viert. Maar daarvoor moet ze boeten, want als ze na de prijsuitreiking ook nog eens het bed is ingedoken met een collega, wordt ze op het dakterras van haar hotel dodelijk getroffen door een neerstortend onderdeel van een Russisch ruimtestation.

In het hiernamaals hoort ze van Boeddha dat ze in haar leven alleen slecht karma heeft verzameld en dat ze daarom als mier zal reïncarneren. Als mier komt ze terecht in de tuin van haar eigen huis waar ze er getuige van is dat haar beste vriendin het voor de zoveelste maal met haar man probeert aan te leggen. Om dat te verhinderen, wil ze zo snel mogelijk goed karma verzamelen om op de ladder van reïncarnatie te kunnen stijgen. Met de hulp van Casanova, die in het reïncarnatieproces nooit verder is gekomen dan een mier, maakt ze een plan om haar familieleven te redden.

Schrijver: David Safier
Oorspronkelijke titel: Mieses Karma
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789089480156
Uitgever: Celadon

Miss MerkelMiss Merkel en een onverwachte wending

Angela Merkel is sinds een paar weken met pensioen en samen met haar man en mopshond Poetin heeft ze zich teruggetrokken op het platteland. Na haar turbulente leven in Berlijn valt het rustige leven in de kleine dorpsgemeenschap nog niet mee. Maar wanneer baron Philipp von Baugenwitz vergiftigd wordt aangetroffen in een kasteelkerker die van binnenuit is afgesloten, ontwaakt de speurneus in Angela. Eindelijk weer een probleem dat opgelost moet worden!

Gesteund door haar man Achim en haar lijfwacht Mike gaat ze op zoek naar de moordenaar. Zal ze hem vinden? Zal ze zich thuis gaan voelen in Klein-Freudenstadt? Voor het eerst in haar leven een echte vriendin vinden? Of heeft een van de zes verdachte vrouwen het op haar gemunt...?

Schrijver: David Safier
Oorspronkelijke titel: Miss Merkel: Mord in der Uckermark
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026159596
Ebook: 9789026159602
Uitgever: De Fontein
Miss Merkel en de moord op het kerkhof

De tuinman is niet altijd de moordenaar, soms is hij het lijk. Angela realiseert zich dit wanneer haar mopshond het lijk van de tuinman ontdekt op de begraafplaats van Klein-Freudenstadt. De dode zit ondersteboven in de grond, alleen zijn benen steken eruit.

De moordverdachten zijn allemaal te vinden in twee vijandige begrafenisondernemersfamilies. Aan Miss Merkel de taak om de zaak op te lossen. Een zaak die wat verder in haar privéleven graaft dan het haar man Achim lief is...

Schrijver: David Safier
Oorspronkelijke titel: Mord auf dem Friedhof
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026162787
Ebook: 9789026162794
Uitgever: De Fontein
Miss Merkel en de moord op volle zee

De misdaadcruise op de Oostzee die Angela voor zichzelf en haar geliefden heeft geboekt, is bedoeld om de ex-kanselier wat onbezorgde ontspanning te geven. Maar de cruise valt totaal anders uit dan hoe het in de reisbrochure werd voorgespiegeld.

De grootste thrillerschrijver van Duitsland, Florian Watzek, overlijdt op de eerste avond geheel onverwachts. Een misdrijf, zo lijkt het. En de andere succesvolle misdaadschrijvers aan boord behoren tot de hoofdverdachten. Miss Merkel zou Miss Merkel niet zijn als ze niet op onderzoek uit zou gaan...

Schrijver: David Safier
Oorspronkelijke titel: Mord auf hoher See
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026173073
Ebook: 9789026173080
Uitgever: De Fontein