Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Pamela Redmond Satran

Boeken van Pamela Redmond Satran

Meer over Pamela Redmond Satran

Genre: Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Pamela Redmond Satran


Overzicht

  • Man van je leven - The man I should have married
  • Vriendin voor het leven - Suburbanistas
  • Younger - Younger

gedetailleerd overzicht

OverzichtMan van je leven
Wanneer haar echtgenoot Frank haar verlaat om bij zijn vriendin Sunny te zijn en vervolgens aankondigt dat hij zijn baan als advocaat gedag zegt om yogaleraar te worden, heeft dertigplusser Kennedy eindelijk haar vrijheid terug. Maar wat moet ze ermee? Ze heeft twee dochters: Maya, uit haar relatie met Marco die het niet zo nauw nam met de wet, en de vijfjarige Amanda, die ze met Frank heeft gekregen.

Hoewel ze nu moeder is van twee kids in een buitenwijk, is ze toch vastbesloten om het gevoel van onafhankelijkheid van vroeger terug te vinden en ze bezoekt haar oude pleisterplaatsen in New York. Ze gaat terug naar plekken waar ze als hippe twintiger uithing. Zo komt ze terecht in Greenwich Village in de bar waar ze ooit een baantje had.

Wie schetst haar verbazing als blijkt dat Declan, de sexy kroegbaas van toen met wie ze ooit een one-night-stand had toen ze nog een single moeder was, maar met wie het nooit tot een relatie kwam - er nog steeds het bier tapt. Zomaar de draad weer oppakken, lijkt te mooi om waar te zijn, vooral omdat Declan minder ongebonden is dan hij doet voorkomen...

En natuurlijk is dit niet Kennedy's enige probleem, want haar oudste dochter Maya heeft besloten dat ze haar biologische vader wil opsporen, en Frank blijkt bij nader inzien toch wat minder overtuigd van zijn nieuwe leven.
Schrijver: Pamela Redmond Satran
Oorspronkelijke titel: The man I should have married
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789032509132
Uitgever: De Kern
Vriendin voor het leven
Stella Powers is een wereldberoemde filmster die een heerlijk leven leidt in Hollywood. Totdat haar moeder overlijdt en Stella's wereld instort.

Dat is het begin van de ene tegenslag na de andere en voor ze het weet is Stella samen met haar dochtertje Idaho weer terug in het druilerige slaapstadje Homewood, dat ze twintig jaar eerder was ontvlucht. Maar Homewood is niet meer zoals ze zich herinnerde, de huizenprijzen zijn torenhoog en dat trekt chique winkels - en mensen - aan. Goed nieuws dus voor Stella en Idaho.

Stella's vroegere hartsvriendin Mary Jean, getrouwd met Stella's ex en moeder van vier kinderen, kan het zich daarentegen niet langer veroorloven om in Homewood te blijven wonen. Ze is echter vastbesloten om te vechten voor haar plek, maar daarvoor heeft ze wel Stella aan haar zijde nodig.

Er staat voor beiden veel op het spel. Zal het de twee vrouwen lukken om na zoveel jaar weer hartsvriendinnen te worden, ondanks het feit dat ze tegenpolen zijn?
Schrijver: Pamela Redmond Satran
Oorspronkelijke titel: Suburbanistas
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789032500337
Uitgever: De Kern
Younger

Wat zou jij doen als je de kans zou krijgen je leven over te doen?

Zelfs met haar grijzende haren en haar slonzige New Jersey-huisvrouwstijl ziet Alice er jonger uit dan ze daadwerkelijk is. Nu haar man haar verlaten heeft voor het snoepje van de week en haar dochter stage loopt in Afrika, is Alice zoekende naar een nieuwe invulling van haar bestaan.

Gewillig ondergaat ze de metamorfose die haar beste vriendin Maggie haar op oudejaarsavond opdringt. Dankzij de wonderen van haarverf en een hippe skinnyjeans kan Alice ineens door voor een hippe twintiger, zoals een flirt in een bar in Manhattan bevestigt. Als de klok twaalf uur slaat, begint Alice aan het nieuwe jaar in de armen van een jongeman die nog in de luiers lag toen zij op de middelbare school haar eerste voorzichtige kus kreeg...

Het leugentje over haar leeftijd zet Alice aan het denken. Onverwacht krijgt ze een tweede kans in haar leven: ze hóéft immers niet haar echte leeftijd te vertellen. Dus neemt ze haar droombaan aan, verhuist naar de hippe loft van Maggie en geniet van het leven, met Josh - de nieuwjaarsflirt - als heerlijke bonus.

Josh valt hals-over-kop voor Alice. Hij denkt dat ze ongeveer negenentwintig is, en voor het eerst sinds Alice daadwerkelijk negenentwintig was, heeft ze het gevoel dat de wereld aan haar voeten ligt en de kansen voor het oprapen liggen. Of toch niet?

Younger - 2015 - tv-serie
Regisseur: Diversen
Cast: Sutton Foster, Miriam Shor, Hilary Duff, e.a.
Schrijver: Pamela Redmond Satran
Oorspronkelijke titel: Younger
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789045204802
Ebook: 9789045205106
Uitgever: Karakter