Boekenplank:
Kies

Boeken van Dan T. Sehlberg

Meer over Dan T. Sehlberg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Zweden

Website: Dan T. Sehlberg


Mona

  1. Besmet - Mona
  2. Antivirus - Sinon

Dubbel uitgegeven titels

  • Mona - zie Besmet
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

MonaBesmet

Samir Mustaf is een Libanese oud-MIT professor wiens dochter Mona door een Israëlische clusterbom om het leven is gekomen. Hij heeft als vergeldingsactie het meest geavanceerde computervirus ooit ontworpen en beraamt een cyberaanval op het financiële systeem van Israël.

Eric Söderqvist, informaticaprofessor aan het Royal Institute of Technology in Stockholm, heeft Mindsurf uitgevonden: een door gedachten bestuurbaar systeem dat mensen met een fysieke handicap in staat stelt over het web te surfen.

Erics vrouw Hanna komt na de uitvinding van haar man te hebben getest in een coma terecht, getroffen door een zeer agressieve en nog onbekende aandoening. De doktoren tasten volledig in het duister. En hoewel iedereen om hem heen denkt dat hij gek is geworden, is Eric ervan overtuigd dat zijn vrouw geïnfecteerd is met een krachtig computervirus dat bekendstaat als Mona. De enige manier om zijn vrouw te redden is door de maker ervan op te sporen...

Schrijver: Dan T. Sehlberg
Oorspronkelijke titel: Mona
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045206790
Uitgever: Karakter
Antivirus

De vrouw van informaticaprofessor Eric Söderqvist is geïnfecteerd geraakt met een computervirus. Om haar te redden gaat hij op zoek naar de maker van het virus, de Libanees Samir Mustaf. Eric weet het antivirus te bemachtigen en redt daarmee zijn vrouw Hanna van de dood.

Er duiken echter steeds meer besmettingsgevallen op, in Denemarken, Zweden en ook in Nederland. Als blijkt dat Hanna de enige beschikbare dosis van het antivirus toegediend heeft gekregen, zijn er verschillende instanties die haar willen lokaliseren.

Hanna en Eric slaan op de vlucht voor de nietsontziende farmaceutische bedrijven die jacht maken op medicijnen voor lucratieve doeleinden en strijden om de macht in het Midden-Oosten. Want ook Hezbollah en de Mossad blijken verwikkeld in een strijd waarvan de achterliggende belangen groter zijn dan ze in eerste instantie lijken. Door te proberen uit handen van hun achtervolgers te blijven, zullen Hanna en Eric niet alleen hun eigen leven redden, maar ook dat van tienduizenden andere mensen.

Schrijver: Dan T. Sehlberg
Oorspronkelijke titel: Sinon
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045206707
Ebook: 9789045208619
Uitgever: Karakter

Dubbel uitgegeven titelsMona

Zie voor de beschrijving van dit boek: Besmet.

Schrijver: Dan T. Sehlberg
Oorspronkelijke titel: zie Besmet
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045207834
Ebook: 9789045205748
Uitgever: Karakter