Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan R. Sloan

Meer over Susan R. Sloan

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • In het maanlicht - An isolated incident
  • Je hebt erom gevraagd! - Guilt by association

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn het maanlicht
Op het prachtige Seward Island in de staat Washington heeft een onverklaarbare tragedie plaatsgevonden. De vijftienjarige Tara, dochter van een vooraanstaand zakenman, is door talloze messteken om het leven gebracht. Tara was een kalm en gelovig meisje, maar niet zo naïef als ze eruitzag - ze was zwanger toen ze stierf.

De eilandbewoners zijn diep geschokt door haar dood en kunnen zich niet voorstellen dat deze monsterlijke misdaad door één van hen is gepleegd. De plaatselijke politiechef Ruben Martinez en zijn jonge, vrouwelijke collega Ginger doen er alles aan om snel resultaat te boeken. Maar na enkele maanden zijn ze nog geen stap verder. Elke geschikte verdachte is nu welkom.

Dan richt de aandacht zich op Jerry Frankel, een vrijgevochten geschiedenisleraar die pas enkele maanden daarvoor op Seward is komen wonen. Tot grote opluchting van iedereen wordt Frankel gearresteerd. Deuren gaan niet langer op slot en de kinderen mogen weer buiten spelen. Tot blijkt dat er met het bewijsmateriaal is geknoeid en Frankel weer wordt vrijgelaten.

Daarna raken de gebeurtenissen op het eiland in een gewelddadige, dramatische stroomversnelling. Werd hij vals beschuldigd of is Frankel toch een koelbloedig moordenaar?
Schrijver: Susan R. Sloan
Oorspronkelijke titel: An isolated incident
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789026981470
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Je hebt erom gevraagd!
Langzaam liep het feest ten einde. 'Ik vond het hartstikke leuk je te leren kennen,' zei Karen tegen Bob terwijl hij haar in haar jas hielp. 'Ik heb me uitstekend vermaakt.' 'Moet je al naar huis? Laten we ergens nog iets gaan drinken,' stelde hij voor...

De volgende ochtend wordt Karen meer dood dan levend in Central Park gevonden; ze is gruwelijk mishandeld en bruut verkracht. De grootste klap komt echter als Karen ontdekt dat iedereen, zelfs haar verloofde, denkt dat ze 'er wel om gevraagd zal hebben'. De zaak gaat in de doofpot.

Jarenlang worstelt Karen met de herinneringen aan die ene nacht waarin al haar dromen werden verbrijzeld. Tot zij zich realiseert dat ze de geesten uit het verleden tot zwijgen moet brengen. Karen moet de confrontatie aangaan met de man die haar prachtige toekomst in rook deed opgaan.

Bob is ondertussen een belangrijk politicus geworden. En Karen bedenkt een uiterst listig plan, de ultieme wraak. Ze zal eens en voor altijd met haar verkrachter afrekenen.
Schrijver: Susan R. Sloan
Oorspronkelijke titel: Guilt by association
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026973536
Uitgever: Van Holkema & Warendorf