Boekenplank:
Kies

Boeken van Susanne Staun

Meer over Susanne Staun

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Denemarken

Website: Susanne Staun


Overzicht

  • Blauwe zee - Blå hav

Fanny Fiske

  1. De erfzonde - Som arvesynden
  2. Verlossende engel - Liebe
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlauwe zee
Janna Monsor wordt al jarenlang getiranniseerd door haar ziekelijk jaloerse echtgenoot. Als ze ontdekt dat hij ook hun twee dochters geterroriseerd heeft, besluit ze hem te vermoorden.

'Dieper kan ik niet zinken', denkt ze na de moord en haar daaropvolgende vrijspraak. 'Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan.'

Maar Janna heeft het mis. Ze zal moeten leren dat het altijd mogelijk is om nog dieper te zinken, als een anker zonder ketting.
Schrijver: Susanne Staun
Oorspronkelijke titel: Blå hav
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789056720926
Uitgever: Signatuur

Fanny FiskeDe erfzonde
'Ergens in Cornwell bevindt zich de kleine Ellen Frosh of haar lijk'. Dat schrijft de krant een paar dagen nadat een tienjarig meisje verdwenen is. Na Ellen verdwijnen nog meer kinderen uit Cornwell. Is het nette stadje het werkterrein geworden van een seriemoordenaar?

Nadat iemand Ellens hoofdje in een vuilniscontainer vindt, roept de politie de hulp in van Fanny Fiske, psycholoog en expert in daderprofielen.
Schrijver: Susanne Staun
Oorspronkelijke titel: Som arvesynden
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789068017120
Uitgever: Signatuur
Verlossende engel
Terwijl gedragspsychologe Fanny Fiske met tegenzin aan een Beierse zaak werkt die volgens haar niet meer is dan een familievete die de plaatselijke politie zelf moet oplossen, roept een oude vriend, David Berkowic, haar hulp in bij het onderzoek naar een brute seriemoordenaar van prostituees in Cornwell.

Tot haar spijt moet Fanny deze zaak, die geknipt voor haar lijkt, afslaan. Maar er is geen ontkomen aan: deze zaak volgt háár, tot in Beieren...

Fanny Fiske is 52 en versiert er nog lustig op los. Ze is een onconventionele persoonlijkheid die voor niemand opzij gaat. Maar zelfs voor iemand met haar stalen zenuwen, is deze zaak huiveringwekkend.
Schrijver: Susanne Staun
Oorspronkelijke titel: Liebe
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789026118715
Uitgever: De Fontein