Boekenplank:
Kies

Boeken van Edward Stewart

Meer over Edward Stewart

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1938 / Overleden: 1996

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Stad in vlammen - The great Los Angeles fire

Vince Cardozo

  1. Zeven verdwenen jaren - Privileged lives
  2. Nacht over Manhattan - Deadly rich
  3. Schreeuw in het duister - Mortal grace
  4. De dubbelganger - Jury double

gedetailleerd overzicht

OverzichtStad in vlammen
In een tentje in de heuvels van Santa Monica bedrijven twee jonge mensen de liefde. Buiten, in de duisternis van de warme zomernacht, klinkt het geblaf van een hond. Een halve minuut later wordt de rust wreed verstoord door een oorverdovende explosie, die de heuvels openrijt. Binnen enkele seconden stort het vuur zich uit over de kurkdroge bossen. Een ongeluk? Twee dagen en veertien bosbranden later wordt het publiek van een popconcert een levende prooi van de vlammen. Opnieuw een ongeluk? Of wordt Los Angeles geterroriseerd door een maniak, die zich heeft voorgenomen de stad te offeren aan het vuur en te veranderen in een tweede Dresden? Tijdens een televisie-uitzending komt een anoniem telefoontje binnen. Langzaam maar zeker begint de afschuwelijke werkelijkheid tot de inwoners van Los Angeles door te dringen. Voor Eddy Caldwell, hoofd van de brandweer, betekent dit een laatste kans om zijn in scherven gevallen privé-leven te lijmen; voor Melinda Mars, popidool en filmster, betekent het bijna zeker een gruwelijke dood; voor VV Cameron, televisieverslaggeefster, is het de kans van haar leven op roem en promotie; voor Steve Miller, boswachter, betekent het de vernieling van zijn levenswerk en zijn zesjarig dochtertje; voor een ambitieuze gouverneur biedt de ramp de mogelijkheid zijn politieke macht te vergroten; voor een getergde, angstige man betekent het wraak, wreder dan zich ooit in de geschiedenis heeft voorgedaan. En bij zeven miljoen inwoners van Los Angeles groeit de paniek en het besef dat zij leven in een brandende hel op aarde.
Schrijver: Edward Stewart
Oorspronkelijke titel: The great Los Angeles fire
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-6513-039-X
Uitgever: Publiboek

Vince CardozoZeven verdwenen jaren
Op een ochtend wordt Babe, een zeer bekende en imposante verschijning in de Newyorkse jetset, wakker in een vreemd bed. Ze ligt niet tussen haar vertrouwde lakens, maar lakens die stroef en steriel zijn. Niet alleen het bed is vreemd, alles is vreemd; haar ouders lijken jaren ouder en zelfs de bomen op straat schijnen wonderbaarlijk snel gegroeid te zijn. Haar beginnende verwarring slaat om in paniek als ze zich realiseert dat ze in een ziekenhuis bed ligt, waar ze niet één nacht heeft doorgebracht, maar zeven jaar... Zeven jaar in coma. Wie of wat heeft dat kunnen veroorzaken? Is het inderdaad, zoals men aanneemt, een mislukte moordpoging van haar ex-echtgenoot Steve? Babe gelooft daar niets van en roept de hulp in van de uiterst bekwame en aantrekkelijke inspecteur Vince Cardozo, die zeven jaar geleden met de zaak belast was.
Schrijver: Edward Stewart
Oorspronkelijke titel: Privileged lives
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-269-7130-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Nacht over Manhattan
De decadente Newyorkse jet set leeft zich in het nachtleven van Manhattan naar hartelust uit op wilde feesten vol seks en drugs. Maar als één van hen wordt vermoord in de paskamer van een gerenommeerde boetiek, moet ze de harde werkelijkheid onder ogen zien. Ondanks goed opgeleide lijfwachten en zwaar beveiligde appartementen, slaagt een seriemoordenaar erin zijn doel te bereiken. Hij kiest zijn slachtoffers met grote zorg uit de roddelrubrieken van de sensatiebladen. Inspecteur Vincent Cardozo van de Newyorkse politie wordt belast met de opsporing van 'Society Sam', zoals de moordenaar zich noemt. Zijn superieuren eisen snelle resultaten, maar het bewijsmateriaal levert alleen maar raadselachtige tegenstrijdigheden op. De ramp lijkt compleet als Cardozo merkt dat zijn hormonen reageren op de aantrekkelijke maar onbetrouwbare filmster Leigh Baker. Dan ontdekt Cardozo een verbijsterende logica achter Sam's moorden. De dramatische dood van Leighs dochter vier jaar geleden, een chic diner en een gevaarlijke combinatie van seks, cocaïne en leugens zijn de puzzelstukjes die hij in elkaar moet zien te passen. Cardozo voelt dat hij op het juiste spoor zit. Maar terwijl zijn onderzoek stapje voor stapje voortkruipt, merkt hij dat iemand uit de upper ten zijn vorderingen nauwlettend in de gaten houdt...
Schrijver: Edward Stewart
Oorspronkelijke titel: Deadly rich
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-269-7245-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Schreeuw in het duister
Er loopt een moordenaar rond in New York. Een seriemoordenaar, die als visitekaartje in de mond van ieder slachtoffer een hostie achterlaat. Hij heeft het gemunt op weggelopen tieners, prostituees en verslaafde jongeren. Inspecteur Vince Cardozo ontdekt al gauw dat de moordenaar een priesterkleed draagt en zijn prooi lokt met de belofte dat alle zonden zullen worden vergeven. De verdenking valt op de charismatische priester Joe, die hoertjes en junkies op het rechte pad probeert te brengen met muziek en warme soep. Cardozo's onderzoek wordt echter vanuit een onverwachte hoek tegengewerkt. Waarom ontkent het Openbaar Ministerie elke mogelijke betrokkenheid van de Kerk? Waarom worden vier identieke moorden als vier aparte zaken behandeld? En waarom besteden de media geen enkele aandacht aan de afschuwelijke moorden? Tegen de orders van zijn superieuren in begint Cardozo een race tegen de klok om de gruwelijke waarheid te onthullen voordat er nog een onschuldig slachtoffer valt...
Schrijver: Edward Stewart
Oorspronkelijke titel: Mortal grace
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-269-7354-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De dubbelganger
De inspecteur: Inspecteur Vince Cardozo heeft in New York al voor veel hete vuren gestaan. Maar nu is de sympathieke politieman in een zaak verwikkeld geraakt, die al zijn ideeën over rechtspraak overhoop gooit. De moordenaar: Corey Lyle is een gevreesde sekteleider, die zijn volgelingen tot talloze gruwelijke misdaden heeft aangezet. Nu staat hij terecht voor een bloedige bomaanslag. Maar terwijl in de rechtzaal de aanklager en de advocaat elkaar te vuur en te zwaard bestrijden, ligt er binnen de jury een tijdbom verscholen... Het jurylid: Kyra Talbot wordt opgeroepen als jurylid. Maar de oproep komt haar heel ongelegen: Kyra is zelf in een rechtszaak verwikkeld om de voogdij van haar zoontje. Zij vraagt daarom haar tweelingzus Anne, die als twee druppels water op haar lijkt, haar plaats in te nemen. Niemand zal het merken. Of toch? De twee zussen beseffen niet dat zij zichzelf hiermee in een levensgevaarlijke situatie brengen.
Schrijver: Edward Stewart
Oorspronkelijke titel: Jury double
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-269-7556-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf