Boekenplank:
Kies

Boeken van Ivonne Wilken

Ivonne Wilken schrijft vanuit Tromsø, Noorwegen. Met criminologie, antropologie en journalistiek als achtergrond, schrijft ze psychologische thrillers en korte verhalen waarin ze lezers op een onverwachte manier raakt. Ivonne is vooral geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen en het creëren van spanning.

Meer over Ivonne Wilken

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Instinct
  • Verstrikt

gedetailleerd overzicht

OverzichtInstinct

Wat speelt zich af als twee uitersten elkaar ontmoeten?

Alex kan zijn geluk niet op als hij vader wordt. Hij is een echte goedzak, iemand die altijd voor iedereen klaarstaat. Maar wanneer zijn beste vriend zijn zoontje verliest, wordt Alex overvallen door een gevoel van machteloosheid. Als hij een politiebericht hoort over de moord op een achtjarig jongetje, besluit hij zijn frustratie om te zetten in speurwerk. Alex wil de seriemoordenaar T. vinden.

Zodra hij zich in de moorden verdiept, merkt hij iets vreemds op. De moord op de kleine jongen draagt duidelijk T.’s signatuur, maar die koos eerder alleen succesvolle, jonge vrouwen. Waarom is dat patroon veranderd? Kan Alex zich verplaatsen in de denkwereld van deze gewetenloze psychopaat en hem opsporen?

Schrijver: Ivonne Wilken
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789083042497
Uitgever: Kabook
Verstrikt

Een eiland in de Oslofjord met eindeloze luchten en een bevroren zee is door al zijn bewoners verlaten. Behalve door Torill, een 70-jarige vrouw. Onverwacht krijgt ze een huisgenoot: Ragnar, een student filosofie die onderdak nodig heeft. Hoewel ze niet op hem zit te wachten, krijgen ze een sterke band.

Ragnar ontwikkelt echter hevige angsten. Zijn wietgebruik en de geïsoleerde ligging van het eiland spelen hem parten. Maar het meest verontrustend is de stormachtige nacht die blootlegt wat verborgen had moeten blijven. En dan is er nog Ivar. Hij keert terug naar het eiland om zijn jeugdliefde, Torill, te veroveren. Wat heeft hij met haar duistere verleden te maken?

Schrijver: Ivonne Wilken
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464494167
Ebook: 9789464494174
Uitgever: Ellessy