Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Zettel

Meer over Sarah Zettel

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sarah Zettel


Overzicht

De ware heks
Isavalta is een magisch keizerrijk, gelegen voorbij het Land van de Dood en de Geest. De bevolking is er gehard in bittere strijd en strenge winters. Teruggetrokken in de houten huizen van verspreide, eenzame dorpen verhalen ze elkaar van zaken waar een gewone sterveling liever niet mee in aanraking komt: over heksen bijvoorbeeld, over demonen, over dwergkraaien, de Vixen en niet te vergeten de machtige Vuurvogel.

Als Bridget Lederele met een klein bootje op het Bovenmeer de oversteek waagt van onze wereld naar die van Isavalta, komt ze erachter dat de grens tussen de twee werelden gemakkelijker te overschrijden is dan ze zich ooit had kunnen voorstellen, en dat verhalen hier in Isavalta mééstal op waarheid berusten.

Bridget Lederele is Bewaker van het Licht op het Zandeiland. Ze beheert het vuur in de vuurtoren. Vanwege haar rode haar, de dood van haar kind en geruchten over haar visioenen wordt ze door de bewoners van het vasteland voor heks uitgemaakt.

Dankzij haar magisch talent ziet Bridget hoe in een hevige storm een bootje op de rotsen aan stukken wordt geslagen. In het wrak treft ze een mysterieuze man met tatoeages op zijn donkere huid.

Als hij bijkomt, stelt hij zich voor als Valim Kalami, hoftovenaar en adviseur van de Keizerin van Isavalta. Hij vraagt Bridget met hem mee te gaan naar zijn wereld: zij is de enige die de Keizerin kan redden.

Maar spreekt Kalami wel de waarheid? Gelukkig kan Bridget als heks de waarheid achterhalen.
Schrijver: Sarah Zettel
Oorspronkelijke titel: A sorcerer's treason
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022534007
Uitgever: Uitgeverij M