Boekenplank:
Kies

Boeken van Julia Armfield

Julia Armfield studeerde Victoriaanse kunst en literatuur aan de Royal Holloway University.

Meer over Julia Armfield

Genre: Roman

Geboren: 1990

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Julia Armfield


Overzicht

Onze vrouwen diep in de zee

Maandenlang heeft Miri gewacht op de terugkeer van haar vrouw Leah. De diepzeemissie waar Leah onderdeel van uitmaakte was uitgedraaid op een catastrofe: veel langer dan gepland zat Leah met haar twee collega's vast in een onderzeeër op de bodem van de zee.

Wanneer Leah dan eindelijk weer thuis is, hoopt Miri dat ze het normale leven samen weer op kunnen pakken, maar Leah lijkt te zijn veranderd. Wat er precies met haar en haar collega's gebeurd is weet Miri niet, maar wat het ook is dat Leah heeft meegemaakt, gezien en gevoeld daar in die diepte; ze draagt het ook nu, op land en in hun eigen huis nog met zich mee. Terugkeren naar hun gewone leven lukt niet meer.

Miri voelt haar geliefde bij zich wegglippen. Herinneringen aan hun vroegere leven, de kleine momenten die ze met elkaar deelden, dringen zich aan haar op en doen haar al te meer beseffen wat ze aan het verliezen is.

Onze vrouwen diep in de zee is een uitzonderlijke, poëtische roman over liefde, verlies, rouw en over al het onbekende dat leeft in de diepe, angstaanjagende zee.

Schrijver: Julia Armfield
Oorspronkelijke titel: Our wives under the sea
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789463811545
Ebook: 9789463811552
Uitgever: Podium