Boekenplank:
Kies

Boeken van Jefferson Bass

Jefferson Bass bestaat uit het schrijversduo Bill Bass en Jon Jefferson.

Meer over Jefferson Bass

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Bill Bass, Jon Jefferson

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jefferson Bass


De Bodyfarm Mysteries / The Body Farm

  1. Het lijkenhuis - Carved in bone
  2. Macaber complot - Flesh and bone
  3. Heilig vuur - The devil's bones
De Bodyfarm Mysteries / The Body Farm

gedetailleerd overzicht

De Bodyfarm Mysteries / The Body FarmHet lijkenhuis
Op een heuvelrug in Tennessee bevindt zich het forensisch onderzoeksinstituut de Bodyfarm. Onder auspiciën van de universiteit van Tennessee verricht dr. Bill Brockton hier wetenschappelijk onderzoek naar het ontbindingsproces van het menselijk lichaam. Het terrein ligt vol menselijke lichamen in de openlucht, begraven, onder water en in de kofferbakken van auto's - en Brockton registreert nauwlettend het ontbindingsproces.

Op een dag wordt Brockton door de politie gevraagd om te assisteren bij een mysterieuze zaak. Zij willen meer te weten komen over de moord op een jonge vrouw, wier gebalsemde lichaam is teruggevonden in een grot. Nader onderzoek wijst niet alleen uit dat de vrouw is gewurgd, maar ook dat zij zwanger was.

Als Brockton zich op de zaak stort en langzaamaan meer ontdekt over de identiteit van de vrouw, blijkt dat bepaalde mensen liever niet hebben dat de waarheid wordt onthuld.
Schrijver: Jefferson Bass
Oorspronkelijke titel: Carved in bone
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022989432
Ebook: 9789044961812
Uitgever: Bruna
Macaber complot
Forensisch antropoloog Bill Brockton, werkzaam op het onderzoeksinstituut de Bodyfarm, wordt vanwege zijn expertise gevraagd om te assisteren bij een vreemde moordzaak. Een man in vrouwenkleding is doodgeslagen en opgehangen aan een boom.

Stap voor stap gaat Brockton na hoe en wanneer de moord heeft plaatsgevonden. De zoektocht naar de moordenaar leidt echter tot een tweede gruwelijke moord, deze keer op iemand die hem zeer dierbaar is.

De verdenking rust op niemand minder dan Brockton zelf. Meer dan ooit wordt hij zowel professioneel als persoonlijk op de proef gesteld.
Schrijver: Jefferson Bass
Oorspronkelijke titel: Flesh and bone
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022989425
Ebook: 9789044961355
Uitgever: Bruna
Heilig vuur
Forensisch antropoloog en weduwnaar Bill Brockton wordt geconfronteerd met het gedeeltelijk verbrande lijk van een vrouw wier doodsoorzaak onduidelijk is. Wanneer hij bovendien per post menselijke resten krijgt toegestuurd die op een vreemde manier zijn verkoold, is zijn belangstelling voor de verwoestende werking van vuur gewekt.

Op zijn eigen Bodyfarm onderneemt hij een serie experimenten: om te zien welk effect het vuur heeft op vlees en botten steekt hij lijken in brand. Intussen wacht hij met spanning op de veroordeling van Garland Hamilton, de psychopaat die kort geleden zijn nieuwe liefde Tess op gruwelijke wijze vermoordde.

Dan gebeurt het ondenkbare: Hamilton ontsnapt op weg naar de rechtbank aan zijn bewakers. Brockton moet voor zijn leven vrezen, want de wraaklustige Hamilton zal nu achter hem aangaan...
Schrijver: Jefferson Bass
Oorspronkelijke titel: The devil's bones
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022995488
Ebook: 9789044961713
Uitgever: Bruna