Boekenplank:
Kies

Boeken van Kasper van Beek

Kasper van Beek is film- en televisieproducent. Hij is medeoprichter van twee productiebedrijven, waarmee hij een breed scala aan nationale en internationale projecten maakt.

Meer over Kasper van Beek

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1985

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De honger
  • De zondebok
  • Vogelvrij

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe honger

Er kijkt altijd iemand mee...

Liam Sandberg, zijn vrouw Evi en hun dochter Yana komen na een weekendje weg thuis in Amsterdam. Op de salontafel ligt een onbekende afstandsbediening met daarop een gele post-it. Op het papiertje staat PLAY geschreven. Als Liam de afstandsbediening gebruikt verschijnt hun eigen woonkamer op de televisie, gefilmd van een hoog standpunt. Door het beeld loopt Evi, in een badjas. Dan worden er zes afzonderlijke schermen zichtbaar. Op elk beeld is een ander deel van hun huis te zien, en ook Liam en Yana zijn gefilmd. Rechtsboven staan een datum en een tijd, en als Liam doorspoelt vliegen de dagen voorbij.

De volgende dag vindt de politie zeventien verborgen camera’s in het huis van Liam Sandberg. Rechercheur Isabella Neri staat voor een raadsel. Wie heeft de camera’s geplaatst? En waarom wil iemand de familie Sandberg elke minuut van elke dag filmen?

Schrijver: Kasper van Beek
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403188003
Uitgever: Cargo
De zondebok

Wat als je zelf de moordenaar bent?

Jonas van der Valk ontwaakt in een onbekende hotelkamer en kan zich niet herinneren hoe hij daar terecht is gekomen. Verward en verdwaald probeert hij de weg terug naar huis te vinden, maar hij merkt al snel dat de wereld onbegrijpelijk is veranderd. In zijn oude buurtkroeg krijgt Jonas te horen dat het vijftien jaar later is dan hij zelf denkt. Hij heeft al die tijd in de gevangenis gezeten, omdat hij zijn vrouw Sanne had vermoord terwijl hun jonge kinderen lagen te slapen.

Voor zijn gevoel is er maar één dag voorbijgegaan, maar Jonas kan de realiteit niet ontkennen. In totale ontreddering zoekt hij houvast bij zijn zus Maddy, die vanuit Kopenhagen meteen naar hem toe komt. Met haar hulp ontdekt Jonas dat hij vervroegd is vrijgelaten. Maar waarom kan hij zich niks herinneren? En wat is er precies gebeurd die nacht, vijftien jaar geleden, toen zijn schijnbaar perfecte leven in een explosie van geweld voorgoed veranderde?

Schrijver: Kasper van Beek
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789403131573
Ebook: 9789403132037
Uitgever: Cargo
Vogelvrij

Sommige herinneringen kun je beter maar vergeten...

Het rustige leven van Olaf wordt op zijn kop gezet wanneer hij een groene envelop tussen zijn post vindt. In de envelop zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn armen om de schouders van een andere man. Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Nergens lijkt hij antwoorden te kunnen vinden, maar zijn argwaan wordt gewekt als zijn familie zegt dat het vast een grap is en dat hij de foto maar moet vergeten.

Samen met Mila, een collega die haar eigen redenen heeft om hem te helpen, begint Olaf aan een zoektocht naar de onbekende man op de foto. Het leidt hem van Amsterdam naar Helsinki, en de nachtmerries die Olaf in toenemende mate teisteren blijken verrassend dicht bij de waarheid te komen. Hoe meer Olaf en Mila ontdekken, hoe gevaarlijker de belagers worden die hen achtervolgen. Wie heeft de foto gestuurd en vooral: waarom?

Schrijver: Kasper van Beek
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403107202
Ebook: 9789403111803
Uitgever: Cargo