Boekenplank:
Kies

Boeken van Vito Bruschini

Meer over Vito Bruschini

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1943

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • De bandiet - Vallanzasca
  • De Vader - Il padrino dei Padrini

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bandiet
Hij stal van de rijken en verdeelde het onder de armen. Hij was een moderne Robin Hood, maar kon onmogelijk zijn lot blijven ontlopen...

Milaan wordt in de jaren zeventig geterroriseerd door de clan van de Marsigliesi, de bende van Renato Vallanzasca en zijn handlangers. Diefstallen, afpersing en ontvoeringen zijn aan de orde van de dag. Tenminste, dat is wat de kranten schrijven. Maar daarin wordt niks gezegd over de donkere kant van de banden van de criminelen met de Siciliaanse maffia, de macht van de staat, de geheime dienst, de nieuwe Camorra, de vrijmetselarij, links en rechts-extremisme.

In dit van geweld, raadsels en misdaden overlopende milieu beweegt Renato Vallanzasca zich, de fascinerende en furieuze capo van de bende van Comasina. Aan de andere kant van de barricade probeert de adjunct-commissaris van de Squadra mobile van Milaan, Moncada, de puzzelstukken op de juiste plek te leggen. Hij tracht namen te geven aan de personages die tien jaar lang de touwtjes binnen de belangrijke instituties in handen hadden en de Italiaanse democratie in een ijzeren greep hebben gehad.

De bandiet is het op feiten gebaseerde verhaal, dat leest als een spannende roman, van een nieuwsgierige en intelligente man. Een moderne Robin Hood, die aanbeden wordt als een popster en uitgroeit tot leider van de meest gewelddadige maffia van de jaren zeventig, publieksvijand nummer één. Tegelijkertijd is het 't verhaal van zijn vervolger, inspecteur Moncada, een trouwe dienaar van het recht. Iemand die ondanks alles blijft vechten om ervoor te zorgen dat het recht zegeviert. Twee mannen wier paden gedoemd zijn om elkaar te kruisen...
Schrijver: Vito Bruschini
Oorspronkelijke titel: Vallanzasca
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045200637
Uitgever: Karakter
De Vader
In de jaren '20 wordt op het platteland van Sicilië de maffia geboren. Al snel reiken de tentakels van deze machtige misdaadorganisatie tot diep in de VS...

1920, Salemi, een dorpje in het binnenland in de West-Siciliaanse provincie Trapani. Onder de boeren en herders, die in diepe ellende leven, heerst onvrede omdat de rijken zich over hun rug blijven verrijken. De wanhoop is zo groot, dat een aantal van hen een toevlucht zoekt in de misdaad.

Maar dan treedt de prins Ferdinando Licata - bijgenaamd U Patri (de Vader) - op de voorgrond en neemt het voor hen op. Voor de boeren is het een hart onder de riem dat deze gerespecteerde en genereuze grootgrondbezitter hen wil beschermen.

In de jaren die volgen, steekt het fascisme zijn kop op; Salemi gaat, net als de rest van Sicilië, gebukt onder terreur en geweld.
Schrijver: Vito Bruschini
Oorspronkelijke titel: Il padrino dei Padrini
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789061125686
Uitgever: Karakter