Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Dooling

Meer over Richard Dooling

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Brain storm - Brain storm
  • Dodelijke polis - Bet your life

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrain storm

Jurist Joe Watson vult zijn dagen op een groot advocatenkantoor als specialist in computergame-plagiaat. Zijn wereld verandert op slag als de rechtbank hem opdraagt de van moord verdachte James Whitlow te verdedigen. Zijn superieuren verbieden hem de pro-Deozaak aan te nemen, zijn op luxe gestelde vrouw vreest voor zijn carrière. Maar Watson kan niet onder de zaak uit.

Als hij de aantrekkelijke hersendeskundige Rachel Palmquist ontmoet, die een neurologisch experiment met de verdachte wil doen, krijgt Watson de steun die hij nodig heeft. Hij wil van geen opgeven meer weten. Ook niet als zijn baas hem de laan uitstuurt en zijn vrouw hem verlaat.

Schrijver: Richard Dooling
Oorspronkelijke titel: Brain storm
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789052269092
Uitgever: De Geus
Dodelijke polis

De verzekering oplichten... Wie komt er niet in de verleiding?

De verlokking van groot geld brengt een levensgevaarlijke polishandel op gang. Louche investeerders helpen terminale patiënten om nog snel enkele levensverzekeringen af te sluiten, die ze vervolgens voor de helft van de waarde overnemen. De zieke beschikt zo over een lekker bedrag om de laatste maanden van zijn leven te veraangenamen en de investeerders incasseren de volledige uitkering als de polishouder doodgaat. Een win-win-situatie... mits de polishouder het niet al te lang meer maakt natuurlijk!

Fraudeonderzoekers Leonard Stillmach, Carver Hartnett en Miranda Pryor worden met deze harde waarheid geconfronteerd, als ze tijdens hun onderzoek hun loopbaan, hun vriendschap en zelfs hun leven in de waagschaal stellen.

Schrijver: Richard Dooling
Oorspronkelijke titel: Bet your life
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044503180
Uitgever: De Geus