Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter Driscoll


Overzicht

  • Het Wilby-complot - The Wilby conspiracy
  • In verband met Kilshaw - In connection with Kilshaw
  • Kidnap in Hongkong - Pangolin

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet Wilby-complot
Shack Twala, een van het beruchte Robbeneiland ontsnapte politieke gevangene, lid van een negerbeweging tegen de Zuid-Afrikaanse regering, heeft na een bloedige vechtpartij in een kroeg gezelschap gekregen van Jim Keogh, een blanke mijningenieur.
Keogh, wiens lot nu is verbonden met dat van Shack, moet ook vluchten - maar welk doel dit alles dient, blijft duister, tot de zeer verrassende ontknoping.
Schrijver: Peter Driscoll
Oorspronkelijke titel: The Wilby conspiracy
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 90-229-7262-3
Uitgever: Bruna
In verband met Kilshaw
Hoofdpersoon is Harry Finn, volgens zijn paspoort journalist, maar alles wat hij als reporter doet, is verslag uitbrengen aan een zwaarlijvige man met een babyface van de Britse Geheime Dienst.
Teneinde tot elke prijs een burgeroorlog in het door godsdiensttwisten verscheurde Noord-Ierland te voorkomen, is Finn belast met de opdracht een invloedrijke extremistische protestantenleider, ene James Campbell Kilshaw, onschadelijk te maken.
Door het verhaal heen is een liefdesaffaire geweven tussen Finn en de zuster van een idealistische katholiek, die Kilshaw maar al te goed gekend heeft. In geen ander boek is de geladen atmosfeer van wantrouwen, verraad en puur terrorisme zo voelbaar aanwezig als in dit boek, waarin ook de achtergronden van het zich jaar in jaar uit voorslepende Noord-Ierse drama worden belicht.
Schrijver: Peter Driscoll
Oorspronkelijke titel: In connection with Kilshaw
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-229-7297-6
Uitgever: Bruna
Kidnap in Hongkong
In een tweederangs bar in de klamme hitte van Hongkong wordt het plan geboren voor de meest spectaculaire kidnapping van de eeuw.
Pritchard is een veertiger, berooid van al zijn idealen. Zijn vrouw heeft hem verlaten, hij is ontslagen als journalist van een veredeld boulevardblad en zijn minnares is met een ander getrouwd. En hij is tot alles bereid om zijn schamele laatste salaris om te zetten in 10 miljoen harde dollars.
Het doelwit is Pangolin, de topspion in het Verre Oosten, op de hoogte van de meest dodelijke geheimen, en iedere seconde van de dag bewaakt door twee lijfwachten en gepantserd glas.
De onmogelijke droom wordt omgetoverd tot de perfecte misdaad. Intrige en spanning voeren de boventoon in dit sensationele verhaal, waarin de sluwe listen van de ontvoerders, de goed geoliede veiligheidsmechanismen die Pangolin omringen, en de meeslepende schrijfstijl de lezer dwingen het boek in één adem uit te lezen.
Schrijver: Peter Driscoll
Oorspronkelijke titel: Pangolin
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-269-7746-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf