Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Anna Fredriksson

Boeken van Anna Fredriksson

Meer over Anna Fredriksson

Genre: Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Zweden

Website: Anna Fredriksson


Overzicht

  • Gelukspad 3 - Lyckostigen
  • Het zomerhuis - Sommarhuset

gedetailleerd overzicht

OverzichtGelukspad 3

Johanna woont op het adres Gelukspad 3. Maar zo gelukkig is ze niet. Als alleenstaande moeder met twee tienerdochters heeft ze moeite om rond te komen. Bovendien is ze jaloers op haar ex-man Calle. Die heeft een mooie carrière en is een nieuw leven begonnen met de hoogopgeleide Fanny. Maar ook Calle voelt zich nog niet thuis in zijn nieuwe leven, terwijl Fanny iedereen uit moet leggen wat ze in hem ziet. Ze twijfelt of ze Calle moet verlaten.

Dan wint Johanna de loterij. In een opwelling besluit ze een duur appartement in de straat van Calle en Fanny te kopen. Die beslissing heeft ingrijpende gevolgen voor de levens van hen alle drie.

Schrijver: Anna Fredriksson
Oorspronkelijke titel: Lyckostigen
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021457543
Ebook: 9789021457550
Uitgever: Querido
Het zomerhuis

Eva heeft geen contact met haar jongere broer en zus. Jarenlang heeft ze niet aan hen gedacht, totdat haar moeder onverwacht sterft en ze Anders en Maia ontmoet op de begrafenis.

Er is niets veranderd, ze zijn als vreemden voor elkaar en al snel raken ze verwikkeld in een bitter geschil over de erfenis. Haar broer en zus willen het geliefde zomerhuis van hun moeder zo snel mogelijk verkopen, tegen de zin van Eva in.

Eva vlucht naar het zomerhuis, maar een paar dagen later arriveren Maia en Anders ook, om voorbereidingen te treffen voor de verkoop. Het huis wordt gevuld met andermans bezittingen, stemmen en gewoonten. Eva wordt gedwongen tot hernieuwd contact met haar familie. Maar of ze ooit de weg terug naar elkaar zullen vinden?

Schrijver: Anna Fredriksson
Oorspronkelijke titel: Sommarhuset
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021447308
Ebook: 9789021447315
Uitgever: Querido