Boekenplank:
Kies

Boeken van Pierre Grimbert

Meer over Pierre Grimbert

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1970

Geboorteland: Frankrijk

Website: Pierre Grimbert


De kinderen van Ji

  1. Het vergeten testament - Le testament oublié
  2. De Barbarenkoningin - La Veuve barbare

Het geheim van Ji

  1. De erfgenamen - Six héritiers
  2. De verbroken belofte - Le serment orphelin
  3. De schaduw van het verleden - L'ombre des anciens
  4. De hoeder van de eeuwigheid - Le doyen éternel

gedetailleerd overzicht

De kinderen van JiHet vergeten testament
De tijd dat de erfgenamen moesten vechten voor hun leven lijkt ver weg, maar het gevaar duikt toch weer op, en op Bowbaq na, verdwijnen alle erfgenamen ineens spoorloos. Niemand weet wie ze heeft ontvoerd of waar ze worden vastgehouden. En als vervolgens ook nog hun kinderen worden belaagd door moordzuchtige sektes lijkt er voor deze nieuwe generatie erfgenamen niets anders op te zitten dan zelf op onderzoek uit te gaan. De antwoorden op al die vragen zijn helaas maar op één plek te vinden: het eiland Ji. Ondertussen is de door tovenaar Saat geschapen demon Duyster nog altijd spoorloos en de jonge erfgenamen krijgen maar één kans om hem te verslaan...
Schrijver: Pierre Grimbert
Oorspronkelijke titel: Le testament oublié
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024572854
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Barbarenkoningin
Eindelijk gaan de jonge erfgenamen aan land op het eiland Ji. Ze worden er opgewacht door Zuïa zelf. Zij onthult de plannen van Duyster en wil met hen samenwerken. Maar voordat de erfgenamen het kunnen opnemen tegen de demon Duyster, moeten ze hun eigen innerlijke demonen trotseren. En die zijn al even angstaanjagend. Wat is er aan de hand met Nolan, Niss en Cael? Hoe kan Eryne plaatsen herkennen waar ze nog nooit is geweest? De erfgenamen krijgen geen tijd om er lang over na te denken, want hun vijanden slaan de handen ineen en worden steeds brutaler. Het is dus hoog tijd om partij te kiezen. Maar wie kan de nieuwe generatie erfgenamen vertrouwen?
Schrijver: Pierre Grimbert
Oorspronkelijke titel: La Veuve barbare
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024572878
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Het geheim van JiDe erfgenamen
118 jaar geleden verdwenen op het mysterieuze eiland Ji in één klap alle afgezanten van de bekende wereld. De helft van hen werd nooit meer teruggezien, de rest zweeg over wat er was gebeurd. Jarenlang hebben de erfgenamen van deze afgezanten het geheim van hun voorouders beschermd met hun leven, maar nu worden ze één voor één uitgemoord door een geheime organisatie. Ontsnapt aan de aanslag op hun leven moet het laatste groepje erfgenamen nu samenwerken om erachter te komen wat er 118 jaar geleden op dat eiland is gebeurd. Maar het geheim van Ji laat zich niet makkelijk ontrafelen.
Schrijver: Pierre Grimbert
Oorspronkelijke titel: Six héritiers
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024565887
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De verbroken belofte
Op de hielen gezeten door de Züu, besluiten de erfgenamen achter de geheimzinnige vijand aan te gaan die deze moordenaars aanstuurt. Het lijkt hun enige kans om het geheim van Ji te ontrafelen, maar hun zoektocht naar de mysterieuze man levert alleen maar meer raadsels op. Een eeuwenoud dagboek biedt wellicht de antwoorden die ze zoeken. De erfgenamen zullen alles op alles moeten zetten om het boek te vinden en te voorkomen dat het grootste geheim van de wereld verloren gaat. Zelfs als dat betekent dat ze de hulp van een god moeten inschakelen.
Schrijver: Pierre Grimbert
Oorspronkelijke titel: Le serment orphelin
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024565900
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De schaduw van het verleden
Van Romines Diepe Toren naar de Grote Tempel van Ith, van het Gordijngebergte naar het Krijgersdal... De erfgenamen zetten hun wanhopige queeste voort. Een zoektocht die het lot van de Hoge Koninkrijken zal bepalen. Terwijl legers zich verzamelen, samenzweerders zichzelf onthullen en allerlei intriges aan het licht komen, trekken de erfgenamen eropuit. Maar ze hebben niet veel tijd meer. Het ontcijferen van de geheimen van Nol en zijn afgezanten leidt hen tot ver over de grenzen van de landen van het oosten. Alleen daar zullen ze het geheim ontdekken dat verstopt ligt in de schaduw van het verleden, als ze de reis ernaartoe tenminste overleven.
Schrijver: Pierre Grimbert
Oorspronkelijke titel: L'ombre des anciens
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024567065
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De hoeder van de eeuwigheid
Geschokt door hun bevindingen zijn de erfgenamen vastbesloten ook de laatste geheimen van hun voorouders te ontrafelen. Maar de grootste mysteries worden nog altijd verborgen gehouden door de duistere zielen. Is de waarheid het waard om het op te nemen tegen de Gweloms van Karu? Geconfronteerd met nieuwe verscheurende keuzes lijkt voor de erfgenamen het moment gekomen om uiteen te gaan. Maar hoeveel van de profetieën zullen uitkomen? En wie is de echte vijand? Kan dit het einde betekenen van de erfgenamen? Iedereen bereidt zich voor op het beloofde nieuwe tijdperk, terwijl de Hoeder van de Eeuwigheid hulpeloos toekijkt...
Schrijver: Pierre Grimbert
Oorspronkelijke titel: Le doyen éternel
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024567089
Uitgever: Luitingh-Sijthoff