Boekenplank:
Kies

Boeken van Chad Harbach

Chad Harbach (Racine, VS) groeide op in Wisconsin en studeerde aan Harvard. Hij is medeoprichter van het gerenommeerde literaire tijdschrift n+1.

Meer over Chad Harbach

Genre: Roman

Geboren: 1975


Overzicht

De kunst van het veldspel

Westish College, een kleine universiteit aan de oever van Lake Michigan. De jonge, getalenteerde honkballer Henry Skrimshander is voorbestemd om een ster te worden. Maar wanneer tijdens een wedstrijd een routineworp van zijn hand verkeerd uitvalt, nemen vijf levens een andere wending.

Henry's groeiende gebrek aan zelfvertrouwen lijkt zijn veelbelovende toekomst te ruïneren. Het hoofd van de universiteit, de eeuwige vrijgezel Guert Affenlight, wordt onverwacht verliefd. Owen Dunne, Henry's homoseksuele kamergenoot, raakt verwikkeld in een gevaarlijke affaire. Mike Schwartz, de aanvoerder van het honkbalteam en Henry's beste vriend, beseft dat zijn carrière in gevaar komt als hij Henry blijft steunen. En Pella Affenlight, Guerts dochter, keert na een mislukt huwelijk terug naar Westish, vastberaden een nieuw leven te beginnen.

Tijdens het honkbalseizoen ontstaan nieuwe relaties tussen deze vijf onvergetelijke personages die elkaar uiteindelijk helpen hun weg te vinden.

Schrijver: Chad Harbach
Oorspronkelijke titel: The art of fielding
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023479956
Uitgever: De Bezige Bij