Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Harrison

Meer over Sarah Harrison

Genre: Roman

Website: Sarah Harrison


Overzicht

 • De bronzen hond - The dreaming stones
 • De paardenheuvel - The grass memorial
 • De rode jurk - The red dress
 • Een bijzondere vrouw - An imperfect lady
 • Valse vlinders - Hot breath

Flowers Trilogie

 1. Als wilde bloemen - The flowers of the field
 2. Stemmen uit het verleden - A flower that's free
 3. Een pad vol wilde bloemen - The wildflower path

Swan Music Trilogie

 1. Zwanenzang - Swan music
 2. Het nest van de nachtegaal - The nightingale's nest
 3. Een vlucht zwaluwen - A spell of swallows

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bronzen hond
De Romeinen hadden goden voor huis en haard, om veiligheid, gezondheid en geluk te waarborgen voor allen die er woonden. Maar door de eeuwen heen hebben mensen ervaren dat 'thuis' de plek is waar je hart is. Dit is het verhaal van drie vrouwen die de betekenis van 'thuis' ontdekken en de plaats die het inneemt in hun leven. In de tweede eeuw na Christus verlaat Claudia haar geboorteplaats Rome om zich bij haar echtgenoot te voegen die garniezoenscommandant is in het noorden van Brittanië, dat verre kille land. Eind twintigste eeuw wordt Miranda de derde echtgenote van Lord Frederick Stratton, haar grote liefde. Ze raakt echter ook in de ban van haar nieuwe huis, het landgoed Ladycross, vlak bij de Romeinse muur in Northumberland. Als haar man sterft moet Miranda kiezen: het verleden respecteren of de toekomst omarmen. Roberta, sinds lang gescheiden na een kort en desastreus huwelijk, koopt eindelijk een huis voor zichzelf, ver weg van alle banden met het verleden, althans, dat denkt ze... Claudia, Miranda en Roberta: hun levensverhalen zijn verbonden door een prachtige plek, door de gebeurtenissen die hen naar die plek brachten en door de liefdes die het tot hun thuis maakten.
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: The dreaming stones
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-269-8366-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De paardenheuvel
Stella Carlyle is een succesvolle popzangeres. Haar levensstijl en haar reeks van minnaars passen bij haar grillige, soms kwetsende natuur. Dit verandert wanneer zij de oogchirurg Robert ontmoet. Maar Robert is getrouwd en hun langdurige buitenechtelijke relatie begint zijn tol te eisen bij Stella en Robert. Spencer McColl, een Amerikaanse piloot, kwam in WO II in Engeland terecht. Hoewel hij een relatie had met een Engelse weduwe, was het haar dochter op wie hij werkelijk verliefd was. Wanneer Spencer terugkeert naar Engeland voor een reünie leidt zijn one-night stand met haar tot een kind, dat Spencer nooit zal kennen. De derde verhaallijn speelt in de negentiende eeuw en gaat over Harry Latimer en diens familie. Wanneer hij met de Engelse troepen moet dienen in de Krimoorlog, laat hij niet alleen zijn familie achter zich, maar ook een onuitgesproken passie voor zijn schoonzus Rachel. In De Paardenheuvel volgen we de levens van Stella, Spencer en Harry, en worden we meegenomen naar het Wyoming van de jaren dertig, het negentiende-eeuwse aristocratische Engelse landleven en de verwarrende wereld van een jonge vrouw eind jaren negentig.
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: The grass memorial
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-269-8258-5
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De rode jurk
De rode jurk is er één uit duizenden, gemaakt van soepel vallend rood satijn. Carolyn is van plan de jurk te dragen op haar zilveren huwelijksfeest. Maar het dragen van zo'n uitdagende jurk vergt zelfvertrouwen. En juist dat zelfvertrouwen laat Carolyn in de steek. Dus kiest ze in plaats van vuurrood voor veilig zwart en geeft ze de rode jurk weg. Voor de jurk is dit het begin van een reis van vrouw tot vrouw, die er ieder iets anders in zien: hoop, dromen en idealen.
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: The red dress
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-475-0245-6
Uitgever: Unieboek
Een bijzondere vrouw
Zij was haar tijd vooruit. Zij was artistiek en eigenzinnig, ongebonden en romantisch, zij was... een bijzondere vrouw. Adeline Gundry wordt in het magische jaar 1900 geboren op een landgoed in Devon, Engeland. Een bijzonder kind: eigengereid, creatief en romantisch. Wanneer haar jeugdliefde Simon zwaargewond uit de oorlog terugkeert, trouwt zij met hem. Hun kortstondige verbintenis heeft een tragisch einde. In het bruisende Londen van de jaren twintig begint Adeline een nieuw bestaan als portretschilderes. Zij heeft succes, sluit een tweede huwelijk, wordt moeder en beleeft een stormachtige verhouding met een briljante, maar depressieve schrijfster. Maar Addy wil meer van het leven en is bereid daarvoor alles te riskeren. Dan ontmoet zij Charlie...
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: An imperfect lady
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-269-6226-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Valse vlinders
'Vijfendertig, gezond, geld genoeg, de kinderen op school, met de zoete geur van vrijheid in mijn neus: ik was er rijp voor.' Harriet Blair is een succesvol schrijfster en een liefhebbende echtgenote. Maar wanneer haar man voor een jaar wordt uitgezonden, krijgt zij last van vlinders in haar buik. De fladderende vrijheid linkt in de gedaante van de smakelijke vrijgezel Constantine Ghikas, die de plaatselijke huisartsenpraktijk komt versterken. Harriets verwoede pogingen om een wulpse verleidingsscène in elkaar te zetten, worden aanvankelijk steeds doorkruist door huis-, tuin- en keukenproblemen. Een reis naar het buitenland lijkt echter uitkomst te gaan bieden.
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: Hot breath
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-269-7070-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Flowers TrilogieAls wilde bloemen
Als wilde bloemen is een prachtig epos tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog over drie vrouwen wier leven onherroepelijk wordt veranderd door liefde, oorlog en ambitie. Het middelpunt van de roman vormt een hecht en welvarend gezin in een dorpje in Kent. In een beschutte en veilige atmosfeer brengen Ralph en Venetia Tennant daar hun zoon en twee dochters groot. Wanneer zij in 1913 het kerstfeest vieren, staat niets verder van hen af dan een eventuele scheiding. Maar niemand kan op dat moment vermoeden dat het gezin bij het uitbreken van de oorlog enkele weken later voorgoed uiteen zal vallen. Want ironisch genoeg zien de meisjes Tennant juist in de chaos de wegen liggen die hen naar hun toekomst leiden. Voor de sterke Thea, de oudste dochter, voert het pad naar het hart van de strijd, waaraan zij actief wil bijdragen. Voor Dulcie, beeldschoon maar grillig, leidt die weg naar Parijs, waar zij een geheel eigen oorlog voert. En in een verscheurd Engeland, waar de klassenstrijd bovendien in alle hevigheid woedt, ziet Primmy, het trotse en onafhankelijke dienstmeisje, kans om haar lang gekoesterde ambities te verwezenlijken.
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: The flowers of the field
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-269-7895-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Stemmen uit het verleden
Kate Kingsley groeit op in de van hitte zinderende, roodbruine vlakte van Kenia. Zelfverzekerd verlaat ze op 20-jarige leeftijd de vertrouwde, ruige schoonheid van Afrika en gaat naar Londen, in de hoop daar avontuur en opwinding te vinden. Maar de frivole oppervlakkigheid van de dertiger jaren biedt weinig mogelijkheden voor Kate’s rusteloze, spontane energie. Ze ontmoet de knappe, succesvolle officier Lawrence Drake en een huwelijk met hem lijkt de belofte van een ontsnapping in te houden. Verstrikt in de beroering van Londen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, wordt Kate in verwarring gebracht door haar laaiende hartstocht voor Bill Maguire, de losbandige journalist die ook een uitputtende rol speelt in het leven van haar mondaine tante Dulcie, de vrouw met het geheimzinnige verleden...
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: A flower that's free
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-269-7529-5
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Een pad vol wilde bloemen
Kate Drake, overgrootmoeder van een grote familie, kijkt terug op een roerig leven. Na jaren van rusteloze onzekerheid vond ze stabiliteit in haar gezin. Maar in haar kinderen en kleinkinderen herkent ze de onrust die ze voelde toen ze opgroeide in het prachtige Kenia, naast het pad van wilde bloemen dat haar moeder had aangelegd. Dan werpt een lang bewaard geheim uit het verleden een schaduw over de vier generaties van de familie. Een onverzettelijke onafhankelijke vrouw zal de liefde eindelijk toelaten. Een oudere vrouw zal de liefde herontdekken. En een kleine jongen begint de complicaties van volwassenheid te begrijpen.
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: The wildflower path
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000333653
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Swan Music TrilogieZwanenzang
Bryn Mancini heeft alles wat zijn hart begeert: een mooie vrouw, geslaagde kinderen, en een droomhuis aan de rivier. Maar het is deze rivier die hem een vreselijke verrassing brengt die in één klap een einde maakt aan zijn euforie. Apollonia Durrance (Polly) is het buitenbeentje in een rommelig gezin met zelfzuchtige ouders. Polly hoopt dat een huwelijk haar de veiligheid zal brengen waar ze naar verlangt. Maar juist op haar huwelijksdag ontmoet ze die ene man weer die haar achtervolgt in haar dromen, een man met een aura van vreugde en liefde, als een belofte van zonlicht.
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: Swan music
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-269-8482-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het nest van de nachtegaal
Nadat Pamela Griffe al jong weduwe is geworden door de Eerste Wereldoorlog, besluit ze naar Londen te vertrekken. Aan het eind van de woelige jaren twintig gaat ze werken bij Christopher en Amanda Jarvis, een charmant en excentriek echtpaar dat zich omringt met kunstenaars en flamboyante vrienden. Ze raakt gefascineerd door de schilderijen van Suzannah Murphy en door de persoon op een van haar portretten, John Ashe. Ashe is een man van tegenstellingen, knap maar vreselijk verminkt in de oorlog, filantropisch maar meedogenloos, invloedrijk maar gereserveerd, energiek maar ijskoud. Als Pamela een parttime baan bij hem accepteert, ontdekt ze dat ze een verbond met de duivel heeft gesloten, waarvan ze langzaam maar zeker beseft hoe ze het in haar eigen voordeel om kan buigen. Maar hoe sterk en vindingrijk ze ook is, er hangt een prijskaartje aan haar onafhankelijkheid...
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: The nightingale's nest
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-269-8586-7
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Een vlucht zwaluwen
De Eerste Wereldoorlog is ten einde. Vivien en Saxon Mariner huren de voormalige soldaat John Ashe in voor de klussen die in en om hun pastorie geklaard moeten worden. Ashe, gedesillusioneerd door zijn oorlogservaringen, heeft besloten een nieuw leven op te bouwen in het idyllische Eadenford en maakt zich al snel onmisbaar. Vivien Mariner is dolgelukkig met haar echtgenoot. Toch merkt ze al snel dat ze meer en meer valt voor de charmes van de raadselachtige Ashe. Terwijl Ashe probeert aan zijn gruwelijke herinneringen te ontsnappen, moet Vivien zich tot het uiterste verzetten om de duistere en gevaarlijke kracht van passie te weerstaan.
Schrijver: Sarah Harrison
Oorspronkelijke titel: A spell of swallows
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-475-0598-3
Uitgever: Unieboek