Boekenplank:
Kies

Boeken van Noah Hawley

Meer over Noah Hawley

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Noah Hawley


Overzicht

  • De goede vader - The good father
  • Door het oog van de camera - Other people's weddings
  • Voor de val - Before the fall

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe goede vader
Paul Allen is hoofd van de afdeling reumatologie in een ziekenhuis in Manhattan en leidt een rustig leven met zijn tweede vrouw en hun tweeling. Dan ziet Paul op televisie dat de Democratische presidentskandidaat is doodgeschoten tijdens een politieke bijeenkomst. Enkele minuten later bestormt de geheime dienst Pauls huis. Al snel blijkt dat zijn uit zijn eerste huwelijk geboren zoon Danny is gearresteerd op verdenking van de moord op de politicus.

De goede vader is een ware pageturner die draait om de vragen waarmee Paul worstelt terwijl hij de laatste weken voor de moordaanslag probeert te reconstrueren. Door dezelfde reis als zijn zoon te maken, met aanwijzingen uit diens dagboek en gesprekken met mensen die hem hebben ontmoet, wil Paul erachter komen wat er is gebeurd. Is het werkelijk mogelijk dat zijn kind zo'n gruwelijke daad heeft begaan? Heeft zijn optreden als vader - of juist zijn afwezigheid - bijgedragen aan de gebeurtenissen? Hoe lang kan een vader zichzelf blijven straffen voor wat er in het verleden is gebeurd? En wanneer zal Paul zijn zoon los moeten laten?
Schrijver: Noah Hawley
Oorspronkelijke titel: The good father
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044620139
Uitgever: Prometheus
Door het oog van de camera
Laurie is een gescheiden huwelijksfotografe. In de liefde gelooft ze niet meer en door haar beroep kan ze zich veilig verschuilen achter haar camera.

In tien jaar tijd heeft ze al meer dan duizend bruiloften gefotografeerd. Op een daarvan ontmoet ze een ongenode gast. De vonk slaat direct over, maar voor ze het weet, is de man verdwenen.Dan ontdekt Laurie in haar fotocollectie dat de gast op elf andere bruiloften aanwezig is geweest. Op elke bruiloft die volgt, probeert Laurie hem
te vinden. Wanneer ze de man weer ontmoet, beginnen ze een verhouding en blijkt dat hij ook zijn redenen heeft om bruiloften te bezoeken.

Maar hoe langer hun relatie duurt, hoe meer pijnlijke herinneringen uit Lauries verleden naar boven komen. Ze beseft dat als ze wil dat deze liefde standhoudt, ze eerst met haar verleden moet afrekenen. Kan Laurie haar oude patronen doorbreken en opnieuw beginnen, of zal elke nieuwe relatie verbonden zijn met de fouten uit haar verleden?
Schrijver: Noah Hawley
Oorspronkelijke titel: Other people's weddings
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789032509613
Uitgever: De Kern
Voor de val
Op een mistige zomeravond gaan tien mensen in Martha's Vineyard aan boord van een klein privévliegtuigje: negen rijke mensen die daar thuishoren, en een kunstenaar die toevallig aan boord belandt. Zestien minuten later is het vliegtuig neergestort in zee. De enige overlevenden zijn een jongetje van vier en Scott Burroughs, de kunstenaar, die het kind weet te redden.

Afgewisseld met flashbacks naar de levens van de passagiers en bemanningsleden van het vliegtuigje die het niet overleef­den, ontvouwt zich het verhaal van Scott, het jongetje en de fragiele vriendschap die zich ontwikkelt tussen dit onwaar­schijnlijke duo. Langzamerhand rijst het vermoeden dat er iets achter de vliegtuigcrash zat - er zijn te veel bizarre toevallig­heden. Waarom zaten er zo veel invloedrijke mensen aan boord van deze vlucht? Was het ongeval een mechanische of een menselijke fout, of was er iets anders aan de hand?
Schrijver: Noah Hawley
Oorspronkelijke titel: Before the fall
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022576144
Uitgever: Boekerij