Boekenplank:
Kies

Boeken van Carsten Henn

Carsten Henn is journalist, schrijver en toneelschrijver.

Meer over Carsten Henn

Genre: Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

  • De boekenfluisteraar - Der Buchspazierer
  • De verhalenbakker - Der Geschichtenbäcker

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe boekenfluisteraar

Boekhandelaar Carl leeft voor verhalen, maar de werkelijkheid is nooit zo mooi als in de boeken. Of toch wel?

Boekverkoper Carl Kollhoff bezorgt in de avonduren na sluitingstijd boeken aan bijzondere klanten. Wandelend door de pittoreske steegjes van de stad bezorgt hij avond na avond boeken aan mensen die als vrienden voor hem worden. En voor velen is Carl hun belangrijkste verbinding met de buitenwereld.

Tijdens een van zijn wandelingen komt Kollhoff de negenjarige Schascha tegen, die erop staat hem te vergezellen. Schascha is pienter en grappig, maar onder haar opgewekte masker gaat een eenzaam meisje schuil dat het thuis niet makkelijk heeft. De twee raken aan elkaar verknocht en Schascha wordt een vast onderdeel van Carls avondroutine.

Dan slaat het noodlot toe: Carl verliest onverwacht zijn baan en de inboedel van zijn winkel wordt verkocht. In deze moeilijke tijden zal hij de kracht van zijn geliefde verhalen, zijn trouwe klanten en zijn negenjarige metgezel hard nodig hebben om zijn leven weer op de rit te krijgen.

Schrijver: Carsten Henn
Oorspronkelijke titel: Der Buchspazierer
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022596456
Ebook: 9789402319347
Uitgever: Boekerij
De verhalenbakker

Soms schuilt het grootste geluk in de warmte van een kleine bakkerij...

In veel opzichten is brood bakken net een dans. Het ritmische kneden van het deeg, het draaien van de hand... Voormalig danseres Sofie vindt het fascinerend om naar de Italiaanse bakker Giacomo te kijken tijdens zijn werk. Het einde van haar danscarrière heeft haar leven compleet overhoop gehaald. Wie is ze als ze niet danst? Wie zal er van haar houden als ze niet langer schittert op het podium?

Eigenlijk was het baantje bij de dorpsbakkerij bedoeld als een tijdelijk oplossing, voor ze haar leven een nieuwe wending kon geven. Maar verrassend genoeg vindt Sofie in de kleine bakkerij veel meer dan alleen een tijdelijke inkomstenbron: de wijsheid van een eenvoudige man, het geluk van kleine dingen en misschien zelfs de moed om te veranderen.


Schrijver: Carsten Henn
Oorspronkelijke titel: Der Geschichtenbäcker
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022596579
Ebook: 9789402321388
Uitgever: Boekerij