Boekenplank:
Kies

Boeken van Gill Hornby

Gill Hornby werkte als televisieproducente voor ze op haar 54e haar eerste boek publiceerde. Ze is getrouwd met schrijver Robert Harris en de jongere zus van Nick Hornby.

Meer over Gill Hornby

Genre: Roman

Geboren: 1959

Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Het regime - The hive
  • Miss Austen - Miss Austen

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet regime

De schoolpleindictatuur van een huismoeder...

Aan het hek van basisschool St. Ambrose is het elke dag een drukke bedoening. Daar worden de kwesties besproken die de loopbaan van een bevlogen huismoeder kunnen maken of breken: is het overblijfschema wel in orde, wie organiseert de eerstvolgende braderie, wat zijn de agendapunten voor de bijeenkomst van de ouderraad, en vooral: is Tom Orchard, het kersverse schoolhoofd, eigenlijk vrijgezel?

Deze groep moeders wordt ferm geregeerd door de zeer georganiseerde Bea, die wordt bijgestaan door Georgina, een wat slonzig geklede boerenvrouw die wonderen verricht in de keuken, Rachel, een pasgescheiden kinderboekenillustrator, en de onzekere Heather, die Bea op handen draagt. Bea is zeer tevreden met haar plek boven in haar zorgvuldig opgebouwde hiërarchie tot ze merkt dat er aan haar stoelpoten wordt gezaagd.

Het regime is een wijs, ontroerend en geestig verhaal over hoe sommige dingen toch niet helemaal voorbijgaan zodra je het schoolplein (fysiek) ontgroeid bent...

Schrijver: Gill Hornby
Oorspronkelijke titel: The hive
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000316427
Ebook: 9789000318346
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Miss Austen

Het verhaal van de zus van Jane Austen...

Drieëntwintig jaar na de dood van haar beroemde zus keert Cassandra Austen terug naar het dorp Kintbury, waar de familie Fowles woont, al generaties lang vrienden van de familie Austen. Cassandra weet dat ergens in de oude pastorie een verzameling brieven moet liggen die een geheim bevatten dat nooit aan het licht mag komen.

Terwijl ze herinneringen ophaalt aan haar leven met Jane, haar briljante maar ook ingewikkelde zus, moet ze een moeilijke beslissing nemen: Janes reputatie beschermen en de brieven verbranden of de geschiedenis haar beloop laten hebben?

Geïnspireerd door de vraag waarom er in de nalatenschap van Jane Austen zo weinig van haar correspondentie is teruggevonden, schreef Gill Hornby een origineel en hartverwarmend boek over de vriendschap tussen twee zussen.

Schrijver: Gill Hornby
Oorspronkelijke titel: Miss Austen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403106915
Uitgever: Cargo