Boekenplank:
Kies

Boeken van Gill Hornby

Gill Hornby werkte als televisieproducente voor ze op haar 54e haar eerste boek publiceerde. Ze is getrouwd met schrijver Robert Harris en de jongere zus van Nick Hornby.

Meer over Gill Hornby

Genre: Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Het regime - The hive

Austen

  1. Godmersham Park - Godmersham Park
  2. Miss Austen - Miss Austen
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet regime

De schoolpleindictatuur van een huismoeder...

Aan het hek van basisschool St. Ambrose is het elke dag een drukke bedoening. Daar worden de kwesties besproken die de loopbaan van een bevlogen huismoeder kunnen maken of breken: is het overblijfschema wel in orde, wie organiseert de eerstvolgende braderie, wat zijn de agendapunten voor de bijeenkomst van de ouderraad, en vooral: is Tom Orchard, het kersverse schoolhoofd, eigenlijk vrijgezel?

Deze groep moeders wordt ferm geregeerd door de zeer georganiseerde Bea, die wordt bijgestaan door Georgina, een wat slonzig geklede boerenvrouw die wonderen verricht in de keuken, Rachel, een pasgescheiden kinderboekenillustrator, en de onzekere Heather, die Bea op handen draagt. Bea is zeer tevreden met haar plek boven in haar zorgvuldig opgebouwde hiërarchie tot ze merkt dat er aan haar stoelpoten wordt gezaagd.

Het regime is een wijs, ontroerend en geestig verhaal over hoe sommige dingen toch niet helemaal voorbijgaan zodra je het schoolplein (fysiek) ontgroeid bent...

Schrijver: Gill Hornby
Oorspronkelijke titel: The hive
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000316427
Ebook: 9789000318346
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

AustenGodmersham Park

Op 21 januari 1804, een ijskoude avond, arriveert Anne Sharp om halfzeven op de trappen van het landhuis Godmersham Park. Hoewel ze een verwende en stadse opvoeding heeft genoten, heeft ze geen andere keuze dan haar diensten aan te bieden als gouvernante van de jonge Fanny Austen.

Ze maakt daarna deel uit van de familie boven, maar ook van de vele bedienden beneden in het huis, terwijl ze steeds weer moet bewijzen dat ze de ideale docent is voor het meisje. Ze geniet van de uitjes en de feesten, valt voor de charmes van oom Henry, en bouwt een langdurige en warme vriendschap op met tante Jane.

Maar hoelang houdt Anne Sharp haar façade vol: wanneer zal ze moeten laten zien wie ze echt is?

Hornby schetst een prachtig portret van de familie Austen in Godmersham Park en de liefdes en problemen van een jonge vrouw in de 19de eeuw.

Schrijver: Gill Hornby
Oorspronkelijke titel: Godmersham Park
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403197210
Uitgever: Cargo
Miss Austen

Het verhaal van de zus van Jane Austen...

Drieëntwintig jaar na de dood van haar beroemde zus keert Cassandra Austen terug naar het dorp Kintbury, waar de familie Fowles woont, al generaties lang vrienden van de familie Austen. Cassandra weet dat ergens in de oude pastorie een verzameling brieven moet liggen die een geheim bevatten dat nooit aan het licht mag komen.

Terwijl ze herinneringen ophaalt aan haar leven met Jane, haar briljante maar ook ingewikkelde zus, moet ze een moeilijke beslissing nemen: Janes reputatie beschermen en de brieven verbranden of de geschiedenis haar beloop laten hebben?

Geïnspireerd door de vraag waarom er in de nalatenschap van Jane Austen zo weinig van haar correspondentie is teruggevonden, schreef Gill Hornby een origineel en hartverwarmend boek over de vriendschap tussen twee zussen.

Schrijver: Gill Hornby
Oorspronkelijke titel: Miss Austen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403106915
Ebook: 9789403112015
Uitgever: Cargo