Boekenplank:
Kies

Boeken van Stina Jackson

Stina Jackson groeide op in het noorden van Zweden. Ze vertrok in 2006 naar Denver, Colorado. Daar woont ze, samen met haar echtgenoot, nog steeds.

Meer over Stina Jackson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1983

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • De laatste sneeuw - Ödesmark
  • De Zilverweg - The Silver Road

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste sneeuw

In een afgelegen dorp in Lapland vergeet men geen enkele misstap...

De winter weigert zijn ijzige greep op Ödesmark, een afgelegen dorp in Lapland, los te laten. Vele huizen zijn er langzaam in verval geraakt. Maar Liv Björnlund is nooit weggegaan. Ze woont er samen met haar tienerzoon Simon en haar bejaarde vader Vidar.

Liv voelt de blikken van hun weinige buren. Iedereen lijkt zich af te vragen of het waar is dat Vidar op een klein fortuin zit. Zijn twijfelachtige zaakjes hebben hem veel vijanden opgeleverd en in Ödesmark vergeet niemand ooit iets. Nu wil iemand terug wat rechtmatig van hem is. Niets zal hem stoppen, ongeacht wie hem in de weg staat...

Schrijver: Stina Jackson
Oorspronkelijke titel: Ödesmark
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044544152
Uitgever: De Geus
De Zilverweg

Sinds zijn zeventienjarige dochter Lina drie jaar eerder verdween bij een bushalte aan De Zilverweg in het noorden van Zweden speurt haar vader Lelle obsessief naar sporen van haar. De desolate streek is een ideaal oord voor zonderlingen die iets te verbergen hebben en met rust gelaten willen worden.

De politie heeft de zoektocht allang opgegeven, maar dan wordt er opnieuw een meisje vermist. Het verband met Lina is snel gelegd en Lelle gaat tot het uiterste om de dader en de meisjes te vinden.

Schrijver: Stina Jackson
Oorspronkelijke titel: The Silver Road
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044542028
Uitgever: De Geus